Familie Haerinck promoot lokale producten: “We karnen nog zelf onze boter en karnemelk”

Al generaties lang is de familie Haerinck een begrip in de streek. Naast het voortzetten van de familietraditie vinden Christiane, Christiaan, David en Lien het leuk om hun producten waar ze zo trots op zijn rechtstreeks te kunnen aanbieden aan de consument. “We vinden het belangrijk om de feeling van het boerderijleven te delen met de mensen”, klinkt het.

“Ons bedrijf bestaat uit verschillende takken: de hoevewinkel, akkerbouw, grove groenten en ons melkvee”, verduidelijkt Lien Verhaeghe (34). “We werken met twee generaties op ons bedrijf. Het begon allemaal met de opa van Christiaan, die met melk, karnemelk en boter dit verhaal begon. Naarmate de tijd vorderde groeide het bedrijf uit tot wat het nu is.”

“Christiane en ikzelf staan momenteel in voor de hoevewinkel en de administratie en helpen op het bedrijf waar nodig. Christiaan en David, mijn man, nemen vooral het landbouwgedeelte voor zich. Onze hoevewinkel bevindt zich in het voorgebouw van onze melkveestal. Deze werd gebouwd in 2019. Je kunt in de winkel terecht voor een groot assortiment hoeveproducten. Daarvoor hadden we enkel producten van eigen kweek. We hebben nu een ruim assortiment aan zelfgekweekte groenten. Aardappelen en groenten van eigen teelt (spruiten, bloem-, witte-, rode- en savooikool, ajuinen, wortels, prei, pastinaken, pompoenen, spinazie, boontjes…) zijn beschikbaar naargelang het seizoen. Onze melk, karnemelk en boter maken we nog zelf van de rauwe melk van onze eigen koeien. En dit vind je niet veel meer. We karnen tweemaal per week, op dinsdag en vrijdag, boter en karnemelk. Onze melk is dagdagelijks vers.”

Collega-landbouwers

“Je kan bij ons eveneens terecht voor een assortiment hoevekazen. Deze zijn allemaal rechtstreeks afkomstig van kaasboerderij ‘t Groendal. In onze toonbank hebben we een assortiment van 15 soorten kaas. Naast de traditionele jonge en belegen kazen hebben we ook paterskazen, Belgische brie of boerenkazen met kruiden”, gaat Lien voort.

“Kindjes zijn welkom op onze boerderij tijdens een winkelbezoek”

“Onze plantaardige hoeveproducten zijn afkomstig van collega-landbouwers. Appels, peren, aardbeien, witloof, sla, selder, komkommer, courgettes… zijn bij ons te verkrijgen. Ook de zuivelproducten zijn afkomstig van collega-landbouwers. Eitjes, yoghurt, platte kaas, ijs, kaas… Maar ook ambachtelijke specialiteiten zoals advocaat, peperkoek, koekjes, snoepjes, fruitsappen, confituren… Dit assortiment wordt nog aangevuld met uitheemse groenten en fruit om een volwaardig aanbod te hebben. Bananen, sinaasappels…”

Ruim assortiment

Dankzij de opleiding van Lien aan de hotelschool kan je in de hoevewinkel ook terecht voor een aanbod voorgesneden groentjes, artisanale kaasschotels, ambachtelijke specialiteiten, geschenkmanden…

“In Nieuwenhove, waar we gevestigd zijn, zijn er niet echt groente- en fruitwinkels”, merkt Lien op. “Op vraag van onze klanten hebben we dus ons aanvankelijke aanbod uitgebreid. Momenteel sta ik al zes jaar fulltime in de winkel. Voor Christiane (62) is dit al 35 jaar. Van maandag tot en met vrijdag zijn onze deuren geopend van 8.30 tot 11.30 uur en van 16.30 tot 19 uur. Tussendoor doen we ons ronde naar de andere boerderijen waar we onze producten halen. Op zaterdag zijn we open van 8.30 tot 11.30 uur en van 16.30 tot 18 uur. Op zondag is dit van 9 tot 11.30 uur.”

Kalfjes

“Kindjes zijn ook welkom op onze boerderij tijdens een winkelbezoek. We hebben enkele speelgoedwerktuigen staan, er is een glijbaan en trampoline en ze kunnen samen met hun ouders een kijkje nemen bij onze pasgeboren kalfjes. Deze verblijven in witte hutjes aan de overkant van de straat van bij de geboorte tot ze vier maanden zijn. Vanuit de hoevewinkel kan je ook door een raampje binnenkijken in onze melkveestal. Voorts zie je vaak activiteit of tractoren op het erf. Glunderende oogjes gegarandeerd.”

Ook de opvolging lijkt gegarandeerd voor het familiebedrijf. “Ik zou later heel graag meehelpen in het bedrijf”, vertelt Marie-Julie (6), dochtertje van Lien, die de stiel met de paplepel meekrijgt. “Ik help nu soms al om plantjes te zetten. Later wil ik ook met een boer trouwen. Ook mijn broertje Maxime (6) wil later boer worden.”

Hoeveproducten Haerinck vind je aan de Harelbekestraat 13 in Waregem.

The post Familie Haerinck promoot lokale producten: “We karnen nog zelf onze boter en karnemelk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »