Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.

Damesvoetbalclub Famkes Westhoek Diksmuide Merkem hield maandagavond haar startvergadering voor het seizoen 2024-2025. Omdat de kantine in Merkem door de uitzending van de wedstrijd van de Rode Duivels niet vrij was, werd uitgeweken naar de kantine van KSV Diksmuide. Naast de traditionele voorstelling van de nieuwe speelsters, had gerechtigd correspondente Nestorien Perneel ook heel wat extra-sportief nieuws te melden. De bestuursploeg werd verder uitgebreid en verjongd met een aantal spelende leden. Maar het grote nieuws is dat ‘de Famkes’ na 38 jaar de thuisbasis in Merkem achter zich laten. De recente samenwerking tussen KSV Diksmuide en Oostende heeft ook gevolgen voor FWDM, want naast de A-ploeg van de mannen gaat ook FWDM A, de damesploeg die in eerste nationale speelt, haar thuiswedstrijden op zaterdagnamiddag afwerken in het Oostendse Albertpark. Ze zullen voortaan aantreden onder de naam Famkes Diksmuide Oostende. Verder zullen de B-ploeg en de C-ploeg, die in de interprovinciale competitie en tweede provinciale aantreden, vanaf volgend seizoen hun thuiswedstrijden op zondagnamiddag afwerken op De Pluimen in Diksmuide. Bij de start van de trainingen blijven de drie ploegen nog even op de Merkemse Kouter trainen, maar tegen het begin van het seizoen gaan alle drie de ploegen in Diksmuide op kunstgras trainen.

Bij de eerste ploeg blijft Maarten Beele hoofdtrainer, ook trainers Wannes Parreyn en Michael Belleter blijven aan boord bij de B- en C-ploeg. Kapitein Sofie Huyghebaert stopt als speelster en Mare Laridon en Marte Vannieuwkerke (beiden KAA Gent), Britt Slock (VK Egem), Amélie Verbeke (Heule), Elise Verbrugghe (Reningelst) en Noor Delrue (Zonnebeke) verlaten de club. Nieuwkomers zijn Emily Schapdryver en Zytha De Leu (beiden Club Brugge), Ellice Carmans, Manon Lamotte, Marieke Vanhaesebrouck en Marie Vermès (allen Zulte Waregem), Elise Verstraete (Eeernegem), Kato De Bakker (Koksijde-Oostduinkerke), Lore Demuynck (Menen United) en Celeste Lepee (Alveringem). (PB)

The post Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »