‘Echte grands hôtels, die hebben we niet meer in Knokke’

07:00 Voorjaar 2025 sluit hotel The Memlinc in Knokke na 101 jaar. De badstad heeft een traditie van ‘grands hôtels’ die ten onder gingen aan het ‘appartementisme’. 

Meer krantenkoppen in België

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »