Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.

Binnenkort verrijst de rood-blauwe tent opnieuw op het voetbalpleintje van de wijk. Achter de schermen is het comité echter al een tijdje bezig met de voorbereidingen. “De vrijdagavond van de wijkfeesten zit in een nieuw jasje”, vertelt Niels Malbrancke van het wijkcomité. “We starten het weekend met een quiz gemaakt door Quiztion. Het zal een mix van vragen worden, maar wel toegankelijk voor iedereen. In ploegjes van vijf speelt men tegen elkaar. Deelnemen aan de quiz kost 25 euro per ploegje, maar er zit al meteen een consumptie inbegrepen.”

“Op zaterdag 6 juli is het programma gelijkaardig aan anders. We starten met een petanquespel van de Eekhoute tegen de Okra. ‘s Avond kan je reserveren voor de jaarlijkse kip aan het spit, met ondertussen een optreden van het accordeonduo Birger en Marc. We sluiten de avond af met lokaal dj-talent Dj Handjob. Overdag kan je vrij naar de tent komen voor een drankje. Er staat eveneens een springkasteel voor de kinderen.”

Volleybaltornooi

“Ook op zondag ben je opnieuw welkom vanaf 10 uur. Vanaf 13 uur is er het jaarlijkse volleybaltornooi voor recreanten. Er zijn al wat ploegen ingeschreven maar er is nog plaats voor extra ploegen. We sluiten het weekend af met enkele optredens van grote namen in de Vlaamse muziekwereld. Om 20 uur betreden Sasha en Davy, bekend van de Romeo’s, het podium, gevolgd door Wim Soutaer om 21.30 uur. Dj Gerd sluit de avond af. Deze optredens zijn gratis. We proberen met het bestuur om een gevarieerd programma aan te bieden. Dit jaar hebben we een nieuw bestuurslid, namelijk Jens Tambuyser. Helaas nemen we ook afscheid van bestuurslid Danny Vandromme. Hij is er al bij vanaf het prille begin en is een van de grondleggers. Hij stopt als bestuurslid, maar zal het weekend zelf nog meewerken. We danken Danny voor zijn jarenlange inzet”, aldus Niels Malbrancke.

The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »