Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.

Het grote wielerhart van organisator Dirk Expeel bloedt. De junioren naar het West-Vlaamse Heuvelland sturen om onder meer de Kemmelberg te beklimmen, jaagt het budget van de organisatie met 8.000 euro de hoogte in. Die meerprijs ophoesten, lukt momenteel niet.

“We kunnen rekenen op hele trouwe sponsors”, benadrukt Expeel. “Daar zijn we heel blij mee. We beseffen heel goed dat we een stuk van de naam van onze koers geen eer aan doen. Als echte wielerliefhebber vind ik dat bijzonder jammer. We zijn gewoon blij dat we het budget elk jaar rond krijgen. Een lus richting Kemmelberg kost ons aan ziekenwagens, mobiele seingevers, lokale seingevers plus de betalende doortocht in het Heuvelland niet minder dan 8.000 euro extra. Dat zit er voorlopig niet in.”

Met Valjavec

Een paar jaar geleden was KWSC Menen, de organiserende club, bijna dood. “Vijf of zes jaar geleden was het bijna gedaan”, geeft Expeel toe. “Nu zijn we weer een gezonde club. We hebben opnieuw voldoende mensen die hun schouders onder de organisatie zetten. Onze X-Mass Toertocht was twee jaar geen succes, afgelopen winter wel. Het water staat niet meer aan de lippen. We proberen eerst een bepaald budget te verzamelen. Pas dan beginnen we ermee te werken.”

Zondag staat ook een afwachtingswedstrijd voor meisjes jeugd op de kalender. Deze koers over elf ronden van 6,2 kilometer start om 12.30 uur. Om 14.45 uur beginnen de jongens junioren aan hun wedstrijd. Ondanks de concurrentie van de Vierdaagse van Kontich is de belangstelling van de ploegen groot. “Vooraf stuurden 51 teams hun kandidatuur in”, vertelt Expeel. “Daar 25 ploegen uit distilleren, was niet eenvoudig. We kozen voor dertien Belgische en twaalf buitenlandse. De belangrijkste Belgische clubs zakken naar Menen af. Uit het buitenland komen onder meer vijf Nederlandse, twee Franse, een Italiaans, een Duits en een Amerikaans team. Erazem Valjavec, de Sloveen die vorig jaar tweede werd na Milan De Ceuster, zal van de partij zijn.” (HF)

The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »