Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.

Frans (81) studeerde in de vakschool in Kortrijk af als borstelmaker, waarna hij werkte bij de firma Stove in Izegem. Na zijn legerdienst begon hij in het houtbewerkingsbedrijf Vangroenweghe. Hij werkte ook ruim 25 jaar bij de firma Bekaert, waar hij met pensioen ging. Magda (78) werkte in het confectiebedrijf Neirynck in Lendelede, in de schoenenfirma Bena in Izegem en bij Nelca in Lendelede. Tot aan zijn legerdienst was Frans wielrenner. Enkele jaren na zijn huwelijk werd hij weer wielrenner. Hij kijkt graag naar wielrennen en voetbal op tv. Het echtpaar trok ook lang met de caravan op reis. Frans en Magda leerden elkaar kennen in de botsauto’s op de kermis in Lendelede. Op 19 juni 1964 trouwden ze voor de wet en één dag later voor de kerk. Ze woonden drie jaar in de Kweekstraat. Daarna verhuisden ze naar de Rozestraat. Ze hebben twee kinderen: Nico (Caroline Vancoillie, Izegem) en Hein (Kathy Vanmarcke, Izegem). Er zijn vier kleinkinderen: Simon, Marie-Lou, Margaux en Dante.

The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »