Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk gaan we eenrichtingsverkeer invoeren”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“Opeens is de riolering daar ingevallen. Die rioleringsbuizen zitten blijkbaar al 70 à 80 jaar in de grond en zijn dus niet van dezelfde kwaliteit als bijvoorbeeld die van nu. Bovendien was de manier van plaatsen toen ook heel anders. Donderdagnamiddag was er een camera-onderzoek en zijn er barsten en kleine scheuren vastgesteld. Maandag lieten we een bijkomend camera-onderzoek uitvoeren in het stuk verderop tot aan de Molenstraat. Uit dat onderzoek blijkt dat er op nog andere plaatsen problemen zijn. We gaan ook studiebureau Cnockaert aanstellen en bij hoogdringendheid een bestek en aanbestedingsdossier laten opmaken.”

Eenrichtingsverkeer

Door de omleiding kiezen veel chauffeurs nu voor de Ommegangstraat en is het daar tijdens de spitsuren zeer druk. Nu het schooljaar achter de rug ligt, zal dat wellicht verbeteren. Er komt eenrichtingsverkeer vanuit de Speldenstraat.

Vorig jaar waren er ook al verzakkingen wat verderop in de Komenstraat, ook een gewestweg. Op de as Komenstraat-Speldenstraat-Geluwestraat was er destijds van en naar Komen nog voor de aanleg van de expresweg N58 heel veel vrachtverkeer en verklaart dat nu deels de problemen met de staat van de riolering.

The post Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »