De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.

De eerste editie van het middeleeuws festival was qua opkomst al een schot in de roos. Na afloop was er wel wat geflirt met andere gemeenten zoals Torhout of Oostkamp. Maar een stevigere, gemeentelijkere inbreng zou de pijnpunten moeten doen wegvlakken. Deze tweede editie van het middeleeuws festival heeft alvast een indrukwekkend programma. Steekspelen, een roofvogelshow, zwaardgevechten, een middeleeuwse markt… zullen zowel jong als oud aanspreken. Dit jaar krijgt het festival nog meer uitstraling, eigenlijk nationale bekendheid, met de komst van Johan de Rode Ridder.

Stripfiguur

“Dankzij de samenwerking met Standaard uitgeverij geven we dit evenement nog meer kleur”, beseffen ook Claudia Coudeville en Frank Casteleyn. “In 2024 is Johan de Rode Ridder 65 jaar jong. En waar kan hij dit beter vieren dan in een van de kastelen van de Heren van Rode: het Oosthof in Snellegem!” In samenwerking met de Standaard Uitgeverij komt er heel wat aandacht rond het 65-jarig bestaan van deze strips, die door verschillende generaties ferm worden gesmaakt. We plannen alvast een lookalike-wedstrijd op beide weekenddagen voor kinderen tot 12 jaar. Zowel voor de Rode Ridder als voor Galaxa zoeken we lookalikes. Zowel op zaterdag als op zondag kiest de jury de beste lookalikes en beloont ze met een stripverhalenpakket. Er is ook, meer toegankelijk, een kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar met leuke prijzen. Ook hier is er zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd, met een stripverhalenpakket als prijs. De tekeningen kan je downloaden op de website van het festival. “Ook leuk is dat je met je helden op de foto kan. Er is een fotoshoot met de Rode Ridder, telkens om 11.30 en om 17.15 uur”, zegt Claudia Coudeville. “Maar uiteraard kan je ook op de foto met Galaxa”, lacht burgemeester Frank Casteleyn. “Liefhebbers daarvoor verwachten we op beide dagen om 11 en om 16 uur aan de Standaard Uitgeverij-tent.” (PA)

Alle info rond het verjaardagsfeestje van de Rode Ridder en het middeleeuws festival, vind je op de website: https://www.middeleeuwsfestival.be/.

The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »