De Molenhoek naast het Congo-bos in Geluwe viert drie dagen feest

Dit weekend viert de Molenhoek drie dagen feest. De feestelijkheden beginnen vrijdag 5 juli vanaf 20 uur met stand-up comedy, nadien is er een optreden en nog een afterparty.

De koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe zorgt zaterdag voor de theaterwandeling. Zondagmiddag kan iedereen aanschuiven voor kip aan ‘t spit. In de namiddag is er voetbaldarts en kinderanimatie.

David Galle maakte de afgelopen jaren naam en faam als stand-up comedian. Hij groeide op in Wervik en verhuisde naar Brugge. David gaat steeds op zoek naar nieuwe hilarische horizonten. Zijn voorstellingen zijn absurd, vol met hilarische anekdotes van het dagelijks leven. Vooraf staat Vincent Voeten op de planken. Deze Kempische politie-inspecteur brengt zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling. Hij won menige comedy-prijzen. Tickets kosten tien euro.

Om 22 uur is een optreden van Ze Quaffeurz voorzien, een knotsgekke 13-koppige band mét meezingers/Vlaamse schlagers over funky rythms tot energieke hedendaagse (pop)muziek. Leute en speelplezier voor, tussen, op en onder het volk met volop ambiance en meezingers. Voor de meezingers zorgt dj Sam Lernou.

Kaas met Gaten

In een regie van secretaris Dave Demyttenaere en voorzitter Veerle Krock brengt Onder Ons de theaterwandeling Kaas met Gaten. Op de planken staan Evelien Mestdagh, Barbara Six, Annelies Verhelle, Lisa Verbeke, Leonard Hooijmans en Dave Demyttenaere.

Het gaat over vier situaties die voor iedereen herkenbaar zijn. De afstand van de wandeling is ongeveer 2,5 kilometer. Duurtijd is zowat twee uur, wandelen inbegrepen. Voorzie best stapschoenen. Er is keuze uit drie vertrekuren: 17 uur, 18.30 uur en 20 uur. Tickets kosten tien euro.

De brandweerlui van post Geluwe zullen zondag om 14.30 uur een demonstratie geven van hoe een geknelde persoon uit een autowrak wordt bevrijd. Om 18 uur treedt de Partycoverband op. Gratis toegang. (EDB)

Info en tickets: www.molenhoekgeluwe.be.

The post De Molenhoek naast het Congo-bos in Geluwe viert drie dagen feest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »