De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.

De Madams zijn Melanie De Coninck en Griet Opsommer. Griet woont al haar hele leven in Beselare en Melanie is vanuit Woesten hier aangespoeld. “Onze vriendschap ontstond toen onze kinderen bevriend raakten. Tijdens de coronalockdowns, toen we een bubbel moesten kiezen, kozen onze gezinnen voor elkaar. We kookten uren aan een stuk. Tijdens een avond kwamen de wildste plannen bovendrijven”, vertellen ze enthousiast.

“Onze gedeelde passie voor koken en experimenteren bracht ons op het idee om samen een foodtruck te beginnen. We doorzochten tweedehandssites en vonden uiteindelijk onze ideale caravan. Na wat bureaucratisch gedoe met het papierwerk gingen we zelf aan de slag. We stripten de volledige binnenkant en bouwden de caravan om tot onze huidige foodtruck, waar we met veel plezier in werken. Bij aankomst op feestjes worden we deel van het decor en brengen we mensen aan het lachen met onze humor”, klinkt het.

Het aanbod bestaat uit Mexicaans streetfood en eerlijke Vlaamse klassiekers. Deze zomer zijn er ook drie originele brunches op donderdag 11 juli, donderdag 15 augustus en zondag 1 september.

Tuinbar

“Het idee voor de Tuinbar ontstond bij onze opstart. We wilden een feestelijke opening voor onze foodtruck doen en omdat Melanie een grote tuin heeft waar onze gezinnen veel tijd doorbrengen, besloten we de opening daar te houden. De tuin ligt op de grens van Beselare en Zonnebeke, langs fiets- en wandelpaden”, verduidelijkt Griet.

“De Tuinbar is een plek van rust en gezelligheid. Je kunt er romantisch met zijn tweeën een cocktail drinken of met het gezin genieten van een ontspannen hapje. Er is een speelhuis voor kinderen en buiten kunnen ze spelen met vrachtwagens in de aarde of in de tipitenten. De nadruk ligt op ongedwongen gezelligheid in een mooie omgeving met fijn gezelschap.”

Brunch

In Tuinbar De Madams kun je genieten van heerlijke gerechten en verfijnde hapjes, gecombineerd met ambachtelijke bieren en lekkere cocktails. De Tuinbar is open vanaf vrijdag 5 juli, elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Op zondag 18 augustus is de laatste openingsdag. Op zondag 1 september wordt de zomer afgesloten met een brunch. (NVZ)

Voor meer informatie en updates kan je terecht op de Facebookpagina De Madams.

The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »