De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.

Iedereen werd opgeroepen om aanwezig te zijn en dat deden de dorpsgenoten ook massaal. Jong en oud kwamen langs en reageerden enthousiast op de kandidatenvoorstelling. “We zijn bijzonder trots dat we met zo’n sterke groep naar de kiezer kunnen trekken. Verjonging en vernieuwing is belangrijk, maar enkel en alleen als daar kwaliteit tegenover staat. Een gemeente besturen vergt expertise. Vandaar dat we dan ook bewust hebben gekozen voor mensen die een inhoudelijke meerwaarde brengen. Ingelmunster is in goede handen met deze ploeg”, zegt kartelvoorzitter Stijn Goemaere.

“In de volgende legislatuur moet ook het uitgestelde Cultuurhuis er komen”

Toch raar dat er na zes jaar zoveel kandidaten van oktober 2018 afhaakten en nu worden vervangen. “Inderdaad, we hebben elf nieuwkomers. We hebben heel bewust gezocht naar talentvolle jongeren en heel wat nieuwe mensen willen zich lokaal engageren, zoals Jurgen, Liene, Reinald, Rolf, Chantal en Davy. Vandaar onze nieuwe lijst”, reageert de burgemeester.

De huidige gemeenteraadsleden Evy Becquart en Steven De Maesschalck, die op 13 oktober niet meer meedoen, waren de presentatoren van dienst. Elke kandidaat werd op de tonen van zijn of haar keuzeplaat apart op het podium geroepen. De zaal genoot van de mooie voorstelling. De jongste kandidaat is Anna Olivier (18) en de oudste Rudy Debruyne (67). Burgemeester Kurt Windels sprak de aanwezigen kort toe. De avond liep uit tot in de late uurtjes.

Mooi palmares

Burgemeester Kurt Windels vertelde: “Het is geen geheim dat de afgelopen legislatuur niet de gemakkelijkste was. In Ingelmunster, maar ook elders. Na corona volgde onmiddellijk de energiecrisis met prijzen die de pan uitswingden. Op zo’n momenten heb je een krachtdadig bestuur nodig. De burgers konden rekenen op de gemeente en noodgedwongen stuurden we het beleid bij. Maar het resultaat mag er zijn. Ingelmunster is financieel in orde en een mooie spaarpot staat klaar voor de toekomstige projecten. Met de opening van de Brigandsbrug en het Schuttershuisje, de aanleg van het Overmandelpad, de globale aanpak van het sportcentrum, de realisatie van het skatepark en de vergroening van de kanaalomgeving, klopt het bestuur af met een mooi palmares. Voor de volgende beleidsperiode staat onder andere de afwerking van de kanaalomgeving en het sportcentrum op het programma, evenals de vernieuwing van de stationsbuurt en de bouw van de Lysbrug. Ook het uitgestelde Cultuurhuis moet er komen. Mensen samenbrengen en zorg dragen voor wie het moeilijk heeft, blijft een topprioriteit. Ingelmunster klaarzetten voor de toekomst, daar draait het om.”

Kandidaten

De lijst van kandidaten: 1. Kurt Windels (onafhankelijk – burgemeester) – 2. Trui Lambrecht (onafhankelijk – schepen) – 3. Jan Rosseel (N-VA – schepen) – 4. Liene Van Den Bosch (onafhankelijk – nieuw) – 5. Chantal Declercq (N-VA – nieuw) 6. Davy Depla (Open VLD – nieuw) – 7. Lucas Staes (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 8. Veerle Depuydt (onafhankelijk – nieuw) – 9. Reinald Bruneel (onafhankelijk – nieuw) – 10. Rolf Cars (N-VA – nieuw) – 11. Anna Olivier (N-VA – nieuw) – 12. Sukh Preet Singh (N-VA – nieuw) – 13. Peter De Bel (onafhankelijk – Bijzonder Comité Sociale Dienst) – 14. Bente Gevaert (onafhankelijk – nieuw) – 15. Thibeau Raman (onafhankelijk – nieuw) – 16. Rudy Debruyne (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 17. Fien Debeuf (onafhankelijk – Bijzonder Comité Sociale Dienst) – 18. Ann Vandevelde (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 19. Katrien Vandecasteele (Open VLD – schepen) – 20. Martine Verhamme (onafhankelijk – schepen) – 21. Jurgen Olivier (onafhankelijk – nieuw).

The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »