Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.

Patrick Carels vertelt hoe het buurtcomité is gestart: “We zijn begonnen door simpelweg als buren samen te komen op straat, elk met onze eigen drankjes. Dat was in ons eerste jaar hier. Tijdens deze informele bijeenkomsten ontstonden ideeën voor het komende jaar, waaronder het vieren van Halloween. In de jaren die volgden, organiseerden we een ‘begin van het seizoen’-feest, een zomer-BBQ en gezamenlijke vieringen van Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. Wat begon als spontane samenkomsten, is nu uitgegroeid tot een mooie traditie binnen onze buurt.”

‘Buurten op den Buiten’

Dit jaar ontvingen 42 projecten in Vlaanderen financiële steun van ‘Buurten op den Buiten’, goed voor een totaalbedrag van 189.423 euro. Dit initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bevordert de sociale cohesie in landelijke gebieden. De projecten, variërend van initiatieven door vriendengroepen en buurtcomités tot lokale verenigingen en zorginstellingen, werden geselecteerd uit 88 aanvragen. De onafhankelijke jury lette hierbij op creativiteit en de mate waarin de projecten de sociale cohesie bevorderen. Van de 42 gehonoreerde projecten bevinden zich er 15 in West-Vlaanderen, waaronder dus ook het Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke. “Met de subsidie van 5.000 euro zijn wij van plan onze activiteiten verder uit te breiden en nieuwe initiatieven op te zetten die de hele buurt ten goede komen”, zegt Patrick Carels, bestuurslid van het comité. “Deze steun geeft ons de mogelijkheid om onze doelen te realiseren en nog meer bewoners te bereiken en te betrekken bij ons buurtleven.”

“Met de subsidie van 5.000 euro kunnen we nog meer bewoners bereiken”

Het bestuur bestaat uit twee families: Ronny De Staercke en Linda Van Hoorde, samen met Patrick Carels, Carina Lequeue en hun zoon Michael.

Voor meer info over het Buurtcomité Wijk Duinenrand en hun activiteiten, kunt u contact opnemen met Patrick Carels via [email protected].

The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »