Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.

Hans Degryse staat al sinds 2006 aan het roer van Team Bassin Roeselare en heeft er alle vertrouwen in dat deze derde short rally opnieuw een schot in de roos wordt. “Vorig jaar kregen we heel wat lovende kritieken zodat we het bestaande concept behouden hebben voor dit jaar. We starten zondagmorgen om 8.20 uur voor vier identieke omlopen van twee klassementsproeven. De proeven zijn respectievelijk 9 en 6 km lang. Dit jaar hebben we opnieuw twee publiekszones voorzien met alle faciliteiten. De eerste publiekszone is op de hoek van de Kantinnestraat en de Ieperweg en de tweede is in de Gerard Dochystraat vlak bij de start van de eerste proef. Het rallycentrum is opnieuw in De Platte Tube en het podium staat op het marktplein van Oekene. Nieuw dit jaar is dat er enkele leden van de Vanclee Buggy Club als voorwagen zullen fungeren en dit om het goede doel Refuse to sink te steunen.”

Burenduel

Thuisrijder Pieter-Jan Maeyaert neemt het zondag op tegen zijn buur en vriend Danny Kerckhof. Voor de 59-jarige Danny Kerckhof is het de eerste rally sedert lang. “Mijn laatste wedstrijd dateert van oktober vorig jaar toen we in de Rallye du Lin tweede werden na Paul Lietaer. Dit jaar heb ik nog niets gereden omdat we het heel druk hebben in de winkel en verder zijn we bezig een BMW E46 te bouwen om op circuit te racen. Men voorspelt een mooie strijd met mijn vriend Maeyaert maar normaal gezien zal Pieter-Jan te sterk zijn voor ons. Hij heeft zopas gewonnen in Ieper en zit dus in de goede flow terwijl wij dit jaar nog niets reden en al zeker wedstrijdritme zullen missen. Maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. We gaan ons niet laten doen en het blijft een mechanische sport waarbij een lekke band bijvoorbeeld al roet in het eten kan gooien.”

“Voor de tweede helft van het seizoen staat er ook niet zo veel op het programma. Voor de Omloop van Vlaanderen moet ik ook al passen want dan trouwt mijn dochter. We gaan ergens nog een kleine rally rijden als voorbereiding op de Rallye du Var die van 21 tot 24 november gereden wordt in het zuiden van Frankrijk en waar ik in 2016 al eens aan de start stond.” (FM)

The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »