Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.

De 32-jarige Bruggeling die sinds enkele jaren uitkomt voor de atletiekclub in het Meetjesland won het voorbije weekend op het Belgisch kampioenschap in Brussel voor de veertiende keer op rij het discuswerpen met 62,09 meter. Milanov nam in 2016 een eerste keer deel aan de Spelen in Rio de Janeiro. Daar plaatste hij zich met zijn beste poging van 62,68 nipt voor de finale. In de finale stootte hij met 62,22 iets minder ver en eindigde hij op een negende plaats.

Ook Helena Ponette (24) mag naar Parijs voor de 400 meter. Zij liep het voorbije weekend in het Koning Boudewijnstadion naar de Belgische titel op die afstand in 51”88. De Oostendse stond voor die prestatie reeds goed geplaatst voor Parijs en kreeg hiervoor nu dus ook zekerheid. Met de Belgian Cheetahs, de 4×400 meter aflossingsploeg, was de atlete van Hermes Club Oostende reeds eerder gekwalificeerd voor de komende Spelen. (ACR)

The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »