België loopt 31 miljoen euro mis door manke pensioenhervorming

België loopt 31 miljoen euro aan relancegeld mis omdat de Europese Commissie niet tevreden is over de pensioenhervorming van de regering-De Croo. Die slaagde er niet in om de houdbaarheid van de pensioenen voldoende te verbeteren.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »