Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.

Voor vzw Wieder was het huis aan Rozendal 3 meer dan een gebouw. “Het was een plek waar herinneringen werden gemaakt, waar we samen lachten, huilden, groeiden en veranderden”, stelt Pascale Cockhuyt. “In de afgelopen 18 jaar was ons huis een toevluchtsoord en een oase van rust, maar ook een plek van heerlijke chaos.”

“Elke dag bracht zijn eigen unieke momenten, van de geur van vers gezette koffie in de vroege ochtend tot de warme gesprekken aan de tafel in de avond. Maar na 18 prachtige jaren in Rozendal 3, verhuizen we naar een nieuwe thuis! Vanaf 1 juli zijn we te vinden op Oostmeers 105, waar we een co-housing verhaal beginnen met Huis met vele kamers.

Nieuwe Uitdagingen

De verhuizing naar Oostmeers 105 betekent volgens Pascale Cockhuyt niet alleen een nieuwe locatie, maar ook een nieuwe dynamiek: “Het nieuwe pand zal dienst doen als een co-housing project, samen met Het Huis met Vele Kamers. Deze samenwerking biedt spannende mogelijkheden voor verbinding en samenwerking, waar mensen elkaar kunnen ondersteunen en samen kunnen werken aan een betere toekomst.”

“Toen het nieuws van de nakende verhuizing bekend werd, voelde het aanvankelijk als een klap. De vertrouwde omgeving zou worden verlaten en er heerste onzekerheid over wat de toekomst zou brengen. Dankzij de openheid en steun van Het Huis met Vele Kamers, hebben we nieuwe hoop en energie gevonden. Hun bereidheid om ons verhaal te omarmen en ons een nieuw thuis te bieden, geeft ons de mogelijkheid om onze missie voort te zetten en nieuwe herinneringen te creëren.”

Een Heldere Visie

“Bij vzw Wieder geloven we sterk in de kracht van verbinding, solidariteit en de maakbaarheid van de samenleving”, vervolgt de coördinator. “Ons doel blijft helder: we streven naar een samenleving waarin mensen in armoede volwaardig deelnemen aan de maatschappij en hun sociale grondrechten kunnen opnemen. We blijven ons inzetten voor beleid dat is afgestemd op de noden van deze kwetsbare groep.”

“ Ons nieuwe huis aan Oostmeers 105 wordt een plek van warmte, verbondenheid en gezamenlijke strijd voor een rechtvaardige samenleving. We blijven een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van structurele armoede. Dat doen we door het bieden van ondersteuning, bewustzijn creëren en door het pleiten voor beleidsveranderingen die gericht zijn op het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in armoede. Met onze nieuwe locatie hopen we onze impact nog verder te vergroten en onze missie voort te zetten”, besluit Pascale Cockhuyt.

Info : www.vzwwiederbrugge.be

The post Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »