Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.

Sinds kort is de vestiging van Omni-Chimie verhuisd van de Markt 3 naar de Statiestraat 2, in de nieuwbouw waar ook broodjeszaak Becky’s binnenkort de deuren opent. “Het vorige gebouw was niet zo geschikt als apotheek”, vertelt titularis Hanne Lein (27). “Het was een oud bankkantoor, terwijl we hier alles naar wens kunnen doen. Toen de kans zich voordeed om zo dicht te verhuizen, hebben we die gegrepen.”

“Het vorige gebouw was niet zo geschikt als apotheek”

Het nieuwe pand heeft alleen maar voordelen. “Het is nog altijd vlot bereikbaar en er is veel parking voor de deur. Een groot voordeel is dat we nog steeds vlakbij de dokterspraktijk gelegen zijn. Het is ook ruimer en lichtrijker. De mensen vinden gemakkelijker hun draai wanneer ze binnenkomen en het is veel toegankelijker voor mensen in een rolstoel of in een wagentje. Vroeger konden die mensen niet gewoon binnenrijden, nu wel.”

Automaat

“Nieuw is dat we nu ook een muurautomaat hebben”, gaat Hanne verder. “Dat is vooral interessant buiten de openingsuren. Mensen kunnen hier 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht. Je vindt op het scherm onder meer de wachtdiensten, maar ook alles wat geen geneesmiddel is – zoals pleisters of Flamigel –, kun je kopen via de automaat. Dat komt steeds vaker voor, maar in de regio zijn er nog niet veel. Ook voor allergieën of ontstoken ogen zitten er zaken in, of Tasectan of Protectis voor wanneer een kindje diarree heeft. Aangezien het bij wet verboden is geneesmiddelen te verkopen via de automaat, hebben we die aangevuld met plantaardige alternatieven.”

Omni-Chimie heeft nog een vestiging in de Klerkenstraat en maakt deel uit van de groep Apotheken Clarebout, die nog twee apotheken heeft in Ieper. “Momenteel is er nog geen sprake van om de twee vestigingen in elkaar te laten integreren. De vestiging in de Klerkenstraat blijft dus open. De openingsuren zijn wel wat veranderd. Normaal was op maandag enkel de apotheek in de Klerkenstraat open, maar die sluit nu op maandag en dan zijn we op de nieuwe locatie wel open. Daar zijn we nu open van maandag tot en met zaterdag en in de Klerkenstraat van dinsdag tot vrijdag. In de zomer zal de apotheek in de Klerkenstraat een maand sluiten wegens zomerverlof, maar dan blijven we hier open”, besluit Hanne Lein. (TOGH)

The post Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »