Aantal werklozen in Vlaanderen met 4 procent gestegen

Vlaanderen telde eind juni 200.971 werkzoekenden zonder werk ingeschreven bij de VDAB. Dat meldt de arbeidsbemiddelaar dinsdag. Het gaat om een stijging met 4 procent tegenover een jaar geleden.

 

Meer krantenkoppen in België

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »