23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.

Startende innovatieve bedrijfjes in de Brugse regio houden én ondersteunen in hun groei; dat was en is het opzet van het in februari 2021 opgestarte ondernemersplatform Brugge.Inc. Anno 2020 bleek immers dat heel wat veelbelovende tech en digitale start-ups uit de Brugse regio wegtrokken om elders in Vlaanderen hun ondernemingsplannen waar te maken.

Samen met Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen werkte de Stad Brugge daarom een ambitieus actieplan uit, waar de vzw Brugge.Inc uit voortkwam. Innovatieve start-ups krijgen vanuit de INC.ubator een combinatie van drie pijlers aangereikt: housing, coaching en community. Die housing – voorzien van betaalbare kantoorruimte met alle nodige faciliteiten – bevond zich aanvankelijk in een pand naast het Huis van de Bruggeling nabij het station, maar verhuisde in het najaar van 2022 door het succes gedwongen naar het ruimere Katelijnepoort Businesscenter.

Positieve vibes

“We zien er bij de selectie van kandidaten streng op toe dat het gaat om innovatieve start-ups met de ambitie om te groeien. Daarom werken we bewust met twee interne business coaches, namelijk Evy De Bruycker en Aline Geldhof”, zegt Pablo Annys (Vooruit), voorzitter van Brugge.Inc.”

“Het rapport na bijna vier jaar werken mag gezien worden: de 3 aangesloten bedrijfjes van bij de start zijn er intussen 23 geworden. Samen halen die een omzet van net geen 7,5 miljoen euro. “We wilden het wegtrekken van creatief ondernemend talent tegengaan en daar zijn we absoluut in geslaagd”, klinkt gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen Bert Mons tevreden.

“Je hoeft de cijfers niet eens te kennen: wie bij Brugge.Inc binnenspringt, voelt de positieve vibes van creativiteit en innovatie in de Brugse regio.”

(PDV)

The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »