160 miljoen stappen gezet: Diksmuide wint Stappenclash

170 steden en gemeenten namen deel aan de Stappenclash en Diksmuide haalde hierbij goud. Er werd 112.219 km gestapt.

Er werd tijdens de Stappenclash in Diksmuide liefst 112.219 km gestapt, goed voor 160 miljoen stappen die werden gezet door 484 Diksmuidelingen. Zo stapten zij in totaal een afstand gelijk aan drie keer de omtrek van de aarde.

“In de regionale stappenclash moest Diksmuide het echter afleggen tegen Menen die de eerste plaats haalde, hier wordt het aantal stappen afgewogen tegenover het aantal inwoners en zo werd Diksmuide dan tweede”, vertelt schepen Marc De Keyrel.

Ook schepen Katleen Winne toonde zich fier en verheugd over het grote aantal deelnemers. “454 Dat is de eerste keer dat er zo talrijk wordt deelgenomen, een record! We hebben dan ook voor een aantal verdienstelijke stappers een passende beloning. De oudste deelnemer was Maria Vandamme (81) voor Veerle Campe en Mieke Van Eenoo, die de lokale ambassadeurs waren”, aldus schepen Winne.

Winnaars

Deze verdienstelijke stappers die hun stappen tijdens de maand mei registreerden kregen een streekproductenmand, Diksmuidebonnen en een wandel- en fietsbox van de stad aangeboden: Jeroen Gyselinck, Melissa Vermeersch, Nele Gamme, Marnik Tanghe en Ivan Monbalui. Verder kregen ook Heidi Ongenae, Lise Deman, Kris Baeckelandt en Björn Gekiere. Van Sport Vlaanderen een aantal waardebonnen aangeboden.

Sophie Dolphen was de winnares van de wandelzoektocht die aan de Stappenclash gekoppeld was. Bij de sportclubs ging de eerste prijs naar De Donderdagstappers, gevolgd door Wandelclub Diksmuide en de Vredestappers. Het stadspersoneel legde samen een goede 50 miljoen stappen af, de sportiefste stadsdienst was de sportdienst die de wisselbeker nog een jaartje langer mag houden. Vanessa De Smet van de poetsploeg legde het grootst aantal stappen af: gemiddeld 36.659 per dag.

(ACK)

The post 160 miljoen stappen gezet: Diksmuide wint Stappenclash is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »