Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.

“Ook of ooit nog met het rode potlood een bolletje gekleurd in het stemhokje? En waarom mag je niet likken aan het potlood, mocht je dat al willen? Dat grijpt terug naar de tijd waar het potlood nog de giftige stof aniline bevatte. Ondertussen worden dit soort potloden in de stemhokjes niet meer gebruikt, maar ze blijven de waarschuwing uithangen. Akkoord, het blijft wel een hygiënische tip”, zegt Stefan Ferlin van Stefans Pottery.

Ambacht leren

“We gaan kneden, draaien, drogen, bakken en glazuren. We willen mensen volop de kans geven om ook het ambacht aan te leren, of je erin te vervolmaken. Daarnaast willen we de deelnemers een leuke namiddag bezorgen tijdens het weekend met een try-out of bezoek aan ons art-café. Soms wordt een namiddag georganiseerd waarbij je kunt aansluiten. Er zijn dan maximum 15 deelnemers. Je betaalt dan 25 euro voor de try-out, een groepsprijs. Wil je je creatie laten afwerken, dan kan dat ter plaatse nog besteld en betaald worden”, aldus Stefan. De try-out gaat door op zondag 7 juli van 14 tot 16 uur.

Voor zaterdag 6 juli kan je inschrijven voor een workshop decoratie keramiek. De workshop gaat door van 14 tot 16 uur. “Wil je graag langskomen om keramiek te beschilderen? Kies en decoreer je favoriete stuk uit de biscuit gebakken tassen, kommetjes, schalen – allemaal gemaakt door mezelf”, zegt pottenbakker Stefan. Een try-out cadeau geven, kan je door een bon geschenk te doen. “Onze cadeaubons komen trouwens direct na aankoop in je mailbox.”

Info: stefanspottery.com

The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk en VS willen wapenstilstand van 21 dagen in Libanon – Iran zegt niet afzijdig te blijven bij volledige oorlog

Terwijl de VS en Frankrijk een voorstel klaar hebben voor een tijdelijk staakt-het-vuren van 21 dagen in Libanon, laat Iran weten niet afzijdig te blijven bij een volledige oorlog in dat land. Het Israëlische leger heeft zijn troepen woensdag opgedragen zich voor te bereiden op een “mogelijke inval” in Libanon, al zegt de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon dat Israël “het

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Wonen en ontmoeting centraal in ‘t Kloosterhuis in Moorslede

Afgelopen vrijdag 20 september opende Mariënstede officieel ’t Kloosterhuis. Het voormalige kloostergebouw wordt de nieuwe thuis voor vier mensen met een beperking, maar ook de buurt-ontmoetingsplek Kluster vindt er onderdak.
The post Wonen en ontmoeting centraal in ‘t Kloosterhuis in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het luxueuze wellnesscentrum van La Réserve in Knokke: “Kwartszandbanken zijn primeur in België”

Begin deze zomer kreeg La Réserve, het hotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke, het vijf sterren Superior-label. En daar hoort de vernieuwde wellness bij. “Het resultaat is simpelweg betoverend”, zegt het hotelmanagement.
The post Dit is het luxueuze wellnesscentrum van La Réserve in Knokke: “Kwartszandbanken zijn primeur in België” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland schiet voorstel van Zelensky af: “Gedwongen vrede zou fatale vergissing zijn”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei dinsdag tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat Rusland “alleen kan worden gedwongen tot vrede” en dat de oorlog “niet met gesprekken kan worden bezworen”. Het Kremlin heeft intussen gereageerd dat een gedwongen vrede “een fatale vergissing” zou zijn. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Franse opa veroordeeld voor verkrachting van kleindochter (10), meisje bracht gruwel aan het licht in brief: “Hij raakte mijn onderlichaam aan”

In Frankrijk is deze week een 73-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar voor de verkrachting en aanranding van zijn drie kleindochters. De gruwelijke feiten kwamen in 2022 aan het licht nadat een van de kinderen, de 10-jarige Lily, een hartverscheurende brief had geschreven op school. “Hij raakte mijn onderlichaam en bovenlichaam aan”, stond daarin te lezen.

Lees meer »

Dirk De smet is graag geziene jeugdtrainer bij Sporting Menen

Jeugdtrainers. Alle clubs hebben er nood aan. Voor het geld moet je het niet doen en ze komen zelden in de schijnwerpers. Toch zijn er meerdere jeugdtrainers die niet zouden willen ruilen voor hun collega’s die een eerste ploeg leiden. Dirk De smet is een van hen. Ondertussen is de 50-jarige Wevelgemnaar al 30 jaar bezig aan het opleiden van

Lees meer »