Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik de afgelopen drie en een half jaar kreeg, zowel privé, professioneel als binnen de partij.”

Rudy woonde in de Ooievaarsstraat in Wervik. Door het overlijden van zijn partner kreeg hij een zware klap. Rudy verhuisde naar Geluwe. Enkele jaren geleden lag hij aan de basis van de doorstart van de afdeling van het Vlaams Belang. Rudy woonde heel vaak de gemeenteraad bij.

Opvolgster

Het partijbestuur blijft niet bij de pakken zitten. Secretaris Sabine Bille (60) wordt de nieuwe voorzitster. “We willen Rudy oprecht bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem het allerbeste toe”, zegt lijsttrekker en kersvers Vlaams volksvertegenwoordiger Sarah T’Joens.

Ze fungeert als campagneverantwoordelijke en kan rekenen op de medewerking van ondervoorzitter Jean-Philippe Vercruysse uit Kruiseke. “Het wordt een grote verandering voor ons, maar we moesten snel schakelen”, zegt de nieuwe voorzitster. “In oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen, dus moesten we bepaalde keuzes onmiddellijk maken. We zijn op dit moment bezig met de lijstvorming zodat we ons met een sterke ploeg kunnen voorstellen aan de inwoners. Zoals vele andere partijen gaan we ook nog steeds op zoek naar kandidaten, dus hierbij een oproep.”

The post Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »