Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.

Met Arnold Gheysen verliest Sint-Eloois-Winkel een gekend en graag geziene bewoner. Arnold Gheysen was een geboren en getogen Winkelnaar die bij velen gekend stond als ‘meester Arnold’. Hij gaf jarenlang les in de plaatselijke school en werd er in 1977 ook directeur. In 1993 ging hij op pensioen. Arnold Gheysen was een man van het verenigingsleven. Zo was hij jarenlang één van de steunpilaren van het Davidsfonds Winkel, dat twee jaar geleden omgedoopt werd tot CultuurWinkel. Arnold was maar liefst 60 jaar bestuurslid van de vereniging. Daarvan vervulde hij 25 jaar de taak van voorzitter en was hij zestien jaar secretaris.

Ook in belangrijke plaatselijke verenigingen speelde hij een belangrijke rol. Zo zette Arnold zich als bestuurslid in voor de plaatselijke harmonie en stond hij mee aan de wieg van het plaatselijke koor. Arnold was vroeger ook nog bestuurslid van de heemkundige kring en schaakclub de Torenwachters.

Vrouw en twee kinderen

Twee jaar geleden werd hij voor zijn vele inzet voor het plaatselijke culturele leven beloond met de Cultuurprijs. “Meester Arnold was er gekend in de gemeente. Arnold was een erg warm persoon die erg goed naar de mensen kon luisteren. Hij heeft echt veel betekend voor het verenigingsleven in Sint-Eloois-Winkel”, aldus een lovende schepen van cultuur Greta Vandeputte (CD&V/VD). Arnold Gheysen laat een vrouw en twee kinderen na. Hij overleed zaterdag, net op de dag dat de tweejaarlijkse Cultuurprijs opnieuw werd uitgereikt. Die ging dit jaar naar kunstenaar Tjok Dessauvage.

De uitvaart voor Arnold Gheysen vindt aanstaande vrijdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel.

The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »