Vlaamse jeugdbewegingen erkend als immaterieel erfgoed, ook drie processies toegevoegd aan lijst

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon erkent de Vlaamse jeugdbewegingen en drie processies als immaterieel erfgoed. Het gaat om gewoonten en gebruiken die volgens de Commissie Immaterieel Erfgoed zo belangrijk zijn dat ze moeten worden doorgegeven aan volgende generaties. 

Meer krantenkoppen in België

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.
The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad appeared

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »