Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

 

Meer krantenkoppen in België

Kampioenschap van Vlaanderen BMX voor het eerst in Oostende

Zondag 6 oktober vormt het BMX-parcours in sportpark De Schorre het decor voor het kampioenschap van Vlaanderen. Cycling Vlaanderen staat er samen met de plaatselijke Ostend BMX Club in voor de organisatie. “Sinds een viertal jaar is het onze doelstelling competitief BMX aan de Noordzee te brengen. We zijn ondertussen naar zo’n honderd leden gegroeid.”
The post Kampioenschap van

Lees meer »

Werkstraf voor duw aan man met rollator

Een vijftiger is door het hof van beroep veroordeeld tot een werkstraf voor slagen aan een man met een rollator in Brugge.
The post Werkstraf voor duw aan man met rollator appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisan uit Gaza leeft nog en wint een Emmy

Ondanks de tegenstand van een pro-Israëlische ngo heeft de jonge Palestijnse videojournaliste Bisan Owda een Emmy Award gewonnen voor haar verslaggeving vanuit Gaza. Ze raakte bekend met haar openingszin: “Dit is Bisan uit Gaza en ik leef nog.”

Lees meer »

Minirock Gits viert 20ste editie

Op zaterdag 12 oktober viert Minirock de 20ste editie. In de sporthal van Dominiek Savio vindt traditiegetrouw begin oktober een festival plaats voor en door mensen met een beperking. De deuren zwaaien open vanaf 17.30 uur, waarna namen als Ila, Koyle, Black Leather Jacket, Yesnomaybe en Liquid molly op het programma staan. Er is ook
The post Minirock Gits

Lees meer »

Tekort aan zorgpersoneel en toch vindt vroedvrouw Laura geen werk: “Ik ben al drie jaar hopeloos op zoek naar een job in de zorg”

“Er is zo’n groot tekort aan zorgpersoneel en toch vind ik geen werk, dat is enorm frustrerend.” Vroedvrouw Laura Cornelis (26) is al drie jaar op zoek naar een job in de zorg. Door een aanpassing in de wet kunnen vroedvrouwen die zijn afgestudeerd na 2018 in een ziekenhuis alleen terecht in vier specifieke afdelingen, zoals verloskunde en gynaecologie.

Lees meer »