‘Onwaarschijnlijk dat België wint’: buitenlandse pers blikt vooruit naar Frankrijk-België

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »