ONS RAPPORT. “Wat hij deed kan en mag niet”: onze F1-watcher deelt één buis uit na bewogen GP van Oostenrijk

Géén zege voor Max Verstappen in de GP van Oostenrijk na de botsing met Lando Norris. De Brit krijgt desondanks een mooi rapport van onze F1-watcher Joost Bolle, Verstappen moet met (een pak) minder tevreden zijn. Ontdek hieronder alle punten! 

Meer krantenkoppen in België

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »