Niet minder, maar net meer uren werken: kan de nieuwe 6 dagenweek in Griekenland naar België overwaaien?

Terwijl hier om de zoveel tijd wel eens een debat losbarst over kortere werkweken, voeren ze in Griekenland in bepaalde sectoren een 6 dagenweek in. Niet minder werken dus, maar net meer, om de krapte op de arbeidsmarkt te counteren. Is dat een teken aan de wand dat de trend van een arbeidsduurverkorting weer aan het keren is? 5 vragen en antwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »