Na “ernstige incidenten” wil ook VUB bezetting door studenten op campus Etterbeek stopzetten

Na meerdere incidenten wil, naast de KU Leuven, ook de VUB een einde maken aan de bezetting van een deel van de universiteit door pro-Palestijnse studenten die er actievoeren. De VUB vraagt aan de studenten om tegen donderdag 4 juli het gebouw te verlaten. Er zal ook nog een overleg plaatsvinden tussen een delegatie van de actievoerders en rector van de VUB Jan Danckaert. 

Meer krantenkoppen in België

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Dartskampioenschap van Groot-Wevelgem in oc De Cerf

Zaterdag gaat in oc De Cerf in Gullegem voor de tweede keer het Koppeldartskampioenschap van Groot-Wevelgem door. Zondag staat de eerste open enkelwedstrijd op de kalender.
The post Dartskampioenschap van Groot-Wevelgem in oc De Cerf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

Aanklager vraagt 7 jaar cel voor dronken bestuurder die twee wielertoeristen doodreed in Gent: “Dit zijn walgelijke feiten”

In de politierechtbank van Gent is vanochtend het proces gestart tegen een autobestuurder die begin dit jaar twee wielertoeristen doodreed in Gent. De man had te veel gedronken en had eigenlijk een rijverbod. Hij was al meermaals veroordeeld voor rijden onder invloed. De aanklager omschreef de man als een "egoïst" en had het over "walgelijke feiten".

Lees meer »

Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Samir tovert Gate 5 om tot een gezellige feestzaal: “We kunnen elk feest tot in de puntjes verzorgen”

Vandaag opende horecaondernemer Samir Ben Tahar (46) de deuren van zijn nieuwe feestzaal Gate 5 aan de Steensedijk in Oostende. Waar er vroeger de winkel van Placora was, richtte Samir de ruimte in tot een feestelijke zaal. Met Gate 5 wil Samir zich voorlopig toespitsen op familiefeesten en rouwmaaltijden. De feestzaal heeft in totaal plaats voor 150-tal mensen. “Grote of

Lees meer »