Na de pizzavuilnisbakken zijn er nu de hondenpoepbuizen in Izegem (en ook die zijn van eigen makelij)

Het is de Stad Izegem duidelijk menens als het om (zwerf)vuil gaat. Na de pizzavuilnisbakken in het centrum van de stad, pakt men nu ook met hondenpoepbuizen. Daar kunnen hondenbaasjes de poepzakjes in kwijt en hoeven ze die niet voortdurend bij te houden op hun wandeling. Ook dit gaat om een proefproject.

De stad plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen. “Veel mensen ergeren zich terecht aan achtergelaten hondenpoep. Hondenpoep opruimen is nochtans een kleine moeite én verplicht. De meerderheid van de hondenbaasjes houdt zich netjes aan de regels, maar het wordt toch nog te vaak vergeten. Hondenpoep zomaar achterlaten wordt niet getolereerd”, vertelt schepen van dierenwelzijn Lisbet Bogaert.

Op strategische locaties

Je wandeling verderzetten met een vol hondenpoepzakje in de hand is ook niet zo aangenaam. Daarom plaatst de stad hondenpoepbuizen op locaties waar veel hondeneigenaars passeren. De hondenpoepbuizen werden door de technische dienst van de stad ontworpen en bestaan uit pvc-buizen. De buizen hebben een kleine opening, om te vermijden dat er bijvoorbeeld huishoudelijk afval in gegooid wordt. De hondenpoepbuizen zijn een aanvulling op de meer dan 250 vuilnisbakken op het openbaar domein. “Je vindt de hondenpoepbuizen verspreid op het grondgebied, aan de hondenweide aan Wandel op de Mandel, de hondenweide aan Rhodesgoed, het Blauwhuispark en aan het trainingsveld van hondenschool De Natte Neus op de vrijetijdssite”, vertelt schepen van groenbeleid Caroline Maertens

Het gaat om een proefproject van 6 maanden. Bij een positieve evaluatie worden er ook op andere locaties hondenpoepbuizen geplaatst.

The post Na de pizzavuilnisbakken zijn er nu de hondenpoepbuizen in Izegem (en ook die zijn van eigen makelij) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »