“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.

Bijna negen jaar na de start in 2016 is het verhaal van de familie Meiresone en hun restaurant Lamme Goedzak in Damme binnenkort afgelopen. Op 25 augustus ontvangen ze er de laatste klanten. Het ruime pand, met ook woning voor de familie boven de zaak, was eigendom van de uitbaters, maar die stelden het onlangs te koop. En in nauwelijks twee werken werd ook een koper gevonden voor het ruimte pand. “Wij weten zelf niet wat het koppel dat het kocht er straks mee zal doen”, zegt Steven Meiresone, die al die jaren samen met zijn zoon Pim in de keuken stond.

Gastronomische koers

Ook Stevens echtgenote Ann Verté werkte mee in de zaak, maar moet het sinds ze ziek werd al enkele jaren wat kalmer aandoen. Een tweetal jaar terug kwam ook schoondochter Luna-Mae Meiresone in de zaak. Steven Meiresone had al op zijn eenentwintigste zijn eigen zaak in hartje Antwerpen en runde samen met zijn vrouw Ann later onder meer nog een feestzaal in Brasschaat. Na daarna enkele jaren in loondienst te hebben gewerkt, kochten ze in 2016 dus het pand in Damme aan, dat al ettelijke jaren leegstond nadat de familie Van Seghbroeck er 43 jaar lang het restaurant met dezelfde naam runde. De familie begon er als klassiek Frans-Belgisch restaurant maar onder impuls van zoon Pim kwam er toch vernieuwing in de keuken. De combinatie tussen de klassieke chef Steven en creatieve vernieuwer Pim zorgde ervoor dat de zaak een meer gastronomische koers ging varen.

“Met succes, want onze recente score bij Gault&Millau is toch een mooie 13,5/20”, zegt Pim Meiresone trots. “Maar ik ben intussen 60 jaar oud en sta meer dan veertig jaar in de horeca, dus het is tijd voor rust. Mijn zoon zag het ook niet zitten om hier zonder mij verder te doen, want de manier waarop wij elkaar aanvulden was de basis van het succes”, vult Steven aan.

Toekomst

Pim geeft intussen al praktijkles aan de hotelschool in Kortrijk maar heeft toch ook nog andere ambities. “Ik ben nog jong en onderzoek nu verschillende mogelijkheden om te combineren met mijn lesopdracht. En ja, misschien doe ik nog eens iets samen met mijn vader in de horeca of cateringbranche. Dat is zeker niet uitgesloten.”

The post “Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »