Meer dan 700 tractoren en 4.500 bezoekers zakken af naar Kuurne voor Fendt Treffen

Ondanks er zondag geen drafwedstrijd op het programma stond van de Kuurnse paardenrenbaan was het er toch gezellig druk. Aanleiding was een event georganiseerd door de firma Hilaire Van der Haeghe uit Wilrijk, die dit jaar zijn 125-jarig bestaan viert en invoerder is van het tractorenmerk Fendt.

Met meer dan 700 deelnemende Fendt-tractoren en 4.500 bezoekers kan de invoerder Hilaire Van der Haeghe alvast terugblikken op een meer dan geslaagd Fendt Treffen in Kuurne. “Na het succes van ons eerste event in het jaar 2006, hier op de paardenhippodroom van Kuurne, was de keuze snel gemaakt om ook ditmaal deze prachtige locatie uit te kiezen om neer te strijken”, vertelt Luc Gyzels, die de marketing en communicatie verzorgt bij Hilaire Van der Haeghe. “Daarnaast is West-Vlaanderen een provincie waar nog veel landbouwers zijn, dus een betere keuze konden we niet maken. Het oudste exemplaar hier aanwezig dateert alweer uit het jaar 1930, maar ook de huidige modellen die het Duitse merk vervaardigd, zijn eveneens vertegenwoordigd. In diverse categorieën worden tevens ook prijzen uitgedeeld.”

Heel wat spektakel

De bezoekers konden hun ogen vergapen aan heel wat spektakel: oogverblindende Fendt-parades, unieke stunts van verschillende Fendt-dealers, een tractorwijding en spectaculaire demo’s zorgden voor onvergetelijke momenten zorgen. De allerkleinste fans werden ook in de watten gelegd met heel wat randanimatie waaronder springkastelen, een schminkstand en een traptractor-circuit. Ook de Fendt-shop werd overrompeld met heel wat kooplustige fans, die graag een uniek item wilden kopen tijdens het event. Op regelmatige tijdstippen werden de aanwezige tractoren geshowd op de piste van de hippodroom en konden de tractoren triomfantelijk al toeterend een ereronde maken.

Een van de deelnemers aan het event was Sophie Gruwez. Ze was er al voor de tweede keer bij. Voor haar is dit zo goed als een thuismatch. Samen met haar gezin en haar tractor was Sophie richting Kuurne afgezakt om zo haar Fendt, waar ze dagelijks mee aan het werk is, te showen aan het grote publiek. “Reeds op 7-jarige leeftijd leerde ik rijden met een tractor”, reageert Sophie, die een grote voorliefde heeft voor haar Fendt. “Een andere job zou ik mij echt niet kunnen voorstellen. Ik zie het rijden met mijn tractor eerder als een hobby dan een job. In tegenstelling wat je zou denken ben ik echter geen landbouwer, maar gebruik ik deze tractor om grondverzet mee te doen.”

Groot succes

Voor invoerder Hilaire Van der Haeghe was het event alvast een groot succes: “Het was van 2010 geleden dat er nog een Fendt Treffen in België werd georganiseerd. Het was dus voor ons ook even afwachten hoeveel deelnemers en bezoekers er zouden komen opdagen. Maar dankzij onze dealers, hun klanten en alle bezoekers werd het een groots en succesvol evenement. We willen hen dan ook van harte bedanken voor al hun inzet”, aldus de organisator van het event.

The post Meer dan 700 tractoren en 4.500 bezoekers zakken af naar Kuurne voor Fendt Treffen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »