Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.

Het gaat ontzettend hard voor het jonge talent Mauro Degroote, die samen met papa Geoffrey Degroote, mama Dagmar Lefevre en jongere zus Emilia in de De Taeyelaan in Deerlijk woont en eerder ‘toevallig’ in het musicalwereldje terechtkwam. Hij volgde enkele jaren geleden een musicalkamp bij Balletschool Raymonda, waar ook zijn zus dansles volgt, en mocht de hoofdrol spelen in Pinokkio. Dat werd een meevaller. Danspedagoge-choreografe Wendy Demeyere stelde Mauro voor om zich kandidaat te stellen voor een rol(letje) in de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en het was meteen bingo.

Mauro schitterde als Charlie Bucket en deed dat later ook in ‘A Christmas Carol’, ‘Les Misérables’ en ‘Marie-Antoinette’. Vanaf 7 december van dit jaar is hij een van de avonturiers in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, die wordt gespeeld in Antwerpen, Gent en Hasselt. En nu kreeg hij te horen dat hij Kruimeltje mag spelen in de musical ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment.

Familiemusical

In deze vrolijke familiemusical woont Kruimeltje met zijn ouders in een fijn huis, maar mist hij de avonturen van de straat, waardoor hij vaak in de problemen komt. Als hij voor straf op zijn kamer moet blijven, ontsnapt hij uit het huis door in zijn fantasie te vluchten naar het wilde westen van Amerika. Samen met zijn vriendinnetje Anna kruist hij paden met de schurkachtige Lefty en zijn onhandige handlangers. Hamvraag is of het Kruimeltje lukt om te voorkomen dat Lefty het meest waardevolle bezit van de familie steelt…

“’Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ is een spannend avontuur voor het hele gezin, vol humor, fantasie en leuke liedjes”, verduidelijkt Mauro Degroote. “De voorstellingen vinden allemaal plaats in Nederland. Een beetje ver, maar ik heb er zo veel zin in. Kruimeltje is een heel ondeugende speelse jongen die altijd kattenkwaad uithaalt en een heel bekende figuur is bij onze noorderburen. Ik zit in zo’n leuke groep vol met grappige Nederlanders. We hebben al enkele keren gerepeteerd. Ik zie het helemaal zitten.”

The post Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »