Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.

Net na de première sloegen we een korte babbel met Manu op het podium. “We waren zeker klaar om eraan te beginnen en om naar hier te komen. Het was een rit van één maand. Dat is heel weinig om alles in elkaar te steken, maar ik heb genoten. Dat was één van de meest intense maanden uit mijn leven. Ik ben nu klaar om heel de zomer de lakei te spelen. En dat inderdaad met de combinatie van MNM, want daar verzorg ik het ochtendblok. Morgen (maandag, padi) sta ik om 4 uur op om de ochtend te gaan presenteren, maar dat neem ik erbij hoor.”

“Dit kostuum is absoluut zweten. Je wilt het nu niet aanhebben, want ’t is puur water. Ik zal blij zijn dat ik na deze babbel de douche in kan. Het is nu nog warmer dan wanneer we repeteerden in de studio’s in Schelle. Daar was het al warm, maar in deze zaal is het nog warmer door het publiek dat hier ook zit.”

Een grote droom die uitkomt? “Dat is waar. Het kon tegenvallen. Ik hoop dat het niet tegenviel? Voor mezelf niet hoor. Het was wel wennen”, bekent Manu. “Ik kwam in een heel warm bad van Studio 100 terecht, die heel goed voor mij zorgden. Het was zo fijn om met zoveel mensen samen te werken die echt hun passie delen voor dat vak en om daar dus in te mogen staan én die uitstap te mogen maken. Het moeilijkste? Ik denk dat het moeilijkste is van te onthouden waar ik moet staan. Het gaat soms supersnel. Soms moet je van posities wisselen. Gisteren met de try-out veranderde er net voor de voorstelling nog iets. Vandaag veranderde er terug iets. Je hebt niet altijd de kans om het nog te repeteren. Je moet dat dan goed onthouden en meenemen. Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste. Het zingen? Ik werkte er hard aan. Ik nam veel zanglessen, werd goed begeleid door Claude en Suzan. Die gaven een klein trucje en dat lukte. Tijdens het vroegere persmoment was ik inderdaad het meest bang voor dat zingen omdat ik geen geschoolde opleiding daarvoor volgde. Ik ben inderdaad geen zanger en in een musical is dat wel belangrijk. Ik hoop dat het goed klonk?” (PADI)

Info en tickets: www.sneeuwwitje.live

The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »