LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische Hooggerechtshof dat het leger voortaan ook ultraorthodoxe mannen voor de dienstplicht moet oproepen. De kwestie verdeelt de Israëlische politiek al tientallen jaren. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hieronder in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Bruno Wyndaele niet onder de indruk van hedendaagse talkshows: “Ze lijken door Chinezen gemaakt”

Volgend weekend beleeft Bruno Wyndaele (58) zijn debuut als quizmaster van VTM-quiz ‘The Floor’, maar de presentator blijft ook voor eeuwig bekend als het eerste gezicht van ‘De Laatste Show’. Die talkshow kreeg inmiddels een legendarische status, maar wordt ook aan de lopende band geïmiteerd door huidige talkshowprogramma’s, ziet Wyndaele tot zijn frustratie.

Lees meer »

Aanklager vraagt 7 jaar cel voor dronken bestuurder die twee wielertoeristen doodreed in Gent: “Dit zijn walgelijke feiten”

In de politierechtbank van Gent is vanochtend het proces gestart tegen een autobestuurder die begin dit jaar twee wielertoeristen doodreed in Gent. De man had te veel gedronken en had eigenlijk een rijverbod. Hij was al meermaals veroordeeld voor rijden onder invloed. De aanklager omschreef de man als een "egoïst" en had het over "walgelijke feiten".

Lees meer »

Medewerker van Efteling gewond na val van attractie

Een medewerker van het Nederlandse attractiepark Efteling is gewond geraakt na vanop hoogte van een attractie te zijn gevallen. Volgens de veiligheidsregio was de medewerker bezig met onderhoudswerkzaamheden op de Fabula, een bioscoop aan de Pardoes Promenade in het park.

Lees meer »

Na grootschalige brandweeroefening houdt brandweer Westhoek steunactie voor STIP IT tegen pesten

De brandweerposten van regio Polder, onderdeel van Brandweer Westhoek, hielden zaterdagochtend een grootschalige brandoefening in een leegstaande school in Koekelare, waarbij verschillende slachtoffers gezocht moesten worden. Aansluitend poseerden de brandweerlui met vier stippen op de handen. “Zo willen we onze steun tonen voor de STIP IT actie tegen pesten”, zegt brandweerkapitein Dries Depreitere.
The post Na grootschalige brandweeroefening houdt

Lees meer »

Paus veroordeelt seksueel misbruik in de Kerk: “De Kerk moet zich schamen en om vergeving vragen”

Paus Franciscus heeft het jarenlange seksueel misbruik in de katholieke kerk veroordeeld. “De Kerk moet zich schamen en om vergeving vragen”, zei de kerkleider in zijn toespraak op het Kasteel van Laken. Ook koning Filip en premier Alexander De Croo hadden zich in hun toespraken al kritisch uitgelaten over de reactie van de Kerk op het jarenlange seksuele misbruik.

Lees meer »

Alle 27 kandidaten op lijst CD&V Maldegem bekend

Alle namen waarmee CD&V Maldegem op zondag 13 oktober naar de verkiezingen trekt zijn bekend. “Onze 27 kandidaten zijn jong en minder jong, met en zonder politieke ervaring, komen uit alle leefkernen van onze gemeente en hebben diverse professionele achtergronden”, zegt de voorzitter van CD&V Maldegem, Patrice Timmerman.
The post Alle 27 kandidaten op lijst CD&V Maldegem bekend appeared

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

Rusland wil adoptie naar landen met genderzorg verbieden: goedgekeurd wetsvoorstel heeft vooral symbolische betekenis

In Rusland hebben parlementsleden in eerste lezing een wetsvoorstel goedgekeurd waarmdoor Russische kinderen niet geadopteerd mogen worden door ouders in landen waar genderbevestigende zorg wordt geleverd. De Russische president Vladimir Poetin houdt een zeer conservatieve lijn aan rond maatschappelijke kwesties. Hij ziet dat als een uitbreiding van zijn strijd tegen het Westen. Buitenlandse adoptie van Russische kinderen kwam al nauwelijks

Lees meer »

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij de beveiliging van de paus: “We wilden hem een loge geven, maar zo’n ‘kotteke’ achter het podium was genoeg”

Hij staat in de top vijf van meest beveiligde mensen ter wereld en dat zullen ook onze veiligheidsdiensten geweten hebben. De eerste vergadering over de beveiliging van de paus dateert al van maart, een half jaar geleden. Zowat overal waar hij komt, ligt het scenario tot op de minuut precies klaar. HLN mocht exclusief mee achter de schermen bij de

Lees meer »