KVK Westhoek verwelkomt met Joris Bovijn een nieuwe keeperstrainer: “Mooie uitdaging”

Emilio Roelens verlaat KVK Westhoek en kiest voor een avontuur bij de Belgische voetbalbond. De kampioen uit derde amateur stelde met Joris Bovijn (40) al een nieuwe keeperstrainer aan.

Joris Bovijn is zelf ook nog doelman geweest. “Mijn jeugdopleiding genoot ik bij Standaard Wetteren”, vertelt de Ardooienaar. “Tot mijn 20ste ongeveer, want toen moest ik stoppen door een blessure. Daarna deed ik verder als veldspeler, maar onderbrak ik mijn carrière even om mijn politie-opleiding te voltooien. Uiteindelijk bleef ik nog een poosje actief in derde en vierde provinciale.” Intussen is Joris trainer geworden. “Toen mijn zoon begon met voetballen, startte ik als jeugtrainer bij de onderbouw van Dosko Beveren. Toen leerde ik ook Bram Lucker kennen. Zijn zoon is even oud als de mijne. Na enkele jaren jeugdtrainer werd ik keeperstrainer bij de jeugd en het eerste elftal van Dosko.”

Eenmalig overgenomen

“Vorig seizoen sprong ik eenmalig in voor mijn voorganger Emilio Roelens. Nu werd ik gecontacteerd door Bram om definitief de stap te zetten en ik kijk er enorm naar uit om deze mooie uitdaging aan te vatten. Het is een mooie stap vooruit. Door mijn eenmalig optreden vorig seizoen maakte ik ook al kennis met de keepers. Elke keeperstrainer heeft zijn eigen stijl. Ik ben me ervan bewust dat je als moderne doelman niet enkel de ballen moet pakken, maar er ook wordt verwacht dat je kan meevoetballen. Die kwaliteiten zijn volgens mij zeker aanwezig bij onze doelmannen. Dinsdag begonnen we met de eerste training. Er volgen twee trainingsweken, waarna de spelerskern een individueel programma voorgeschoteld krijgt.”

“Een moderne doelman moet meer kunnen dan enkel ballen pakken”

Voor KVK Westhoek wacht na de titel in derde amateur een nieuwe uitdaging een reeks hoger. “Het wordt een ontdekking. Enkele ploegen ken ik nog van vroeger, maar het is nog moeilijk om het niveau in te schatten. We hopen op een rustig seizoen.”

Andere rol bij Dosko

Zijn nieuw hoofdstuk betekent ook het einde van een ander hoofdstuk. “Helaas zal ik dit niet combineren met mijn trainerswerk bij Dosko Beveren. Ik ben er vijf jaar actief geweest als trainer en ik beleefde er mooie momenten. Via een meer coördinerende rol blijf ik actief in de onderbouw. Dat zal iets haalbaarder zijn. Mijn zoon speelt intussen bij AA Gent en ik wil hem uiteraard ook blijven volgen”, aldus Joris.

The post KVK Westhoek verwelkomt met Joris Bovijn een nieuwe keeperstrainer: “Mooie uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »