Kandidaten trekken zich terug in Franse verkiezingen: “Geen enkele stem naar extreemrechts”

Een dag na de winst van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) in de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen beginnen tegenkandidaten zich terug te trekken voor de tweede ronde. Het gaat om kandidaten in districten waar de tweede verkiezingsronde zou uitmonden in een strijd tussen minimaal drie kandidaten. 

Meer krantenkoppen in België

Loskade aan de Lovaart in Veurne in gebruik genomen

Voor het eerst sinds lange tijd vonden er in september opnieuw commerciële (test)vaarten plaats op de Lovaart. Op vrijdag 27 september werd er een persmoment georganiseerd bij het Regionaal Overslagcentrum Veurne om deze testvaart in de ontwikkeling ervan toe te lichten.
The post Loskade aan de Lovaart in Veurne in gebruik genomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ginette Laforce en Stanislas Valcke vieren 50ste huwelijksverjaardag

Op 21 september 1974 gaven Stanislas Valcke en Ginette Laforce elkaar hun jawoord. Op zondag 15 september vierden ze hun gouden huwelijksverjaardag. Het koppel heeft twee dochters, Katinka (woont in Lissewege met Kurt Vandenberghe) en Nathalie (woont in Heist met Hans Vandierendonck) en vier kleinkinderen (Zoe, Vico, Julie en Jitte). De twee leerden elkaar kennen
The post Ginette Laforce

Lees meer »

Brugse CD&V pakt uit met visueel beperkte Monique Van den Abbeel: “Als ik verkozen raak, wil ik het ‘hokjesdenken’ wegwerken”

Met de visueel beperkte Monique Van den Abbeel (48) voert de Brugse CD&V het principe van inclusiviteit hoog in het vaandel. “Als ik verkozen raak, wil ik het ‘hokjesdenken’ wegwerken. Dat is pas inclusie: iedereen moet zich comfortabel voelen”, zegt Monique.
The post Brugse CD&V pakt uit met visueel beperkte Monique Van den Abbeel: “Als ik verkozen raak, wil

Lees meer »

Ruben De Blieck is de gemotiveerde bankzitter bij VV Westkapelle (3B): “Dug-out is mijn pleisterplaats”

De jongens van kersverse coach Johnny Lebegge denderen in sneltreinvaart door de competitie. Ze begonnen met een nederlaag tegen het verrassend sterke Dosko Kanegem, dat vorige speeldag voor het eerst punten verloor tegen titelfavoriet De Haan. Daarna werd gelijk gespeeld tegen het nooit te onderschatten Zerkegem. Vervolgens gingen Snaaskerke en Wingene onderuit met respectievelijk 1-4 en 5-2 verliescijfers.
The

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem voert actie tegen nieuwe windturbines: “Horen niet thuis in een landelijke gemeente”

De twee veel hogere windturbines die de huidige turbine op De Arend dreigen te vervangen, zijn een aanslag op de omgeving en de omwonenden, waarschuwt Vlaams Belang Zedelgem. Ook het gemeentebestuur gaf begin september al negatief advies aan de Vlaamse overheid. Het sein voor de partij om donderdagavond actie te voeren voor aanvang van de gemeenteraad.
The post Vlaams

Lees meer »

Pas op voor ‘healthwashing’: producten worden in de supermarkt gezonder voorgesteld dan ze zijn 

Voedselproducenten proberen met hun verpakkingen producten gezonder voor te stellen dan ze zijn, dat wordt ‘healthwashing’ genoemd. Het gaat dan over vermeldingen als ‘extra vezels’, ‘rijk aan eiwit’, en ‘minder suiker’. Ook afbeeldingen van fruit of groenten op verpakkingen kunnen misleidend zijn. Wat zijn de regels daarover, en hoe spoor je die ‘healthwashing’ op?

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Joyce De Troch schrijft aangrijpende afscheidsbrief aan Aron Wade: “Lieve schat, je hebt niet gefaald als vriend”

Ongeloof en verdriet, maar ook veel begrip. De keuze van Aron Wade (54) voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden maakt veel los. Niet in het minst bij Joyce De Troch (50), die jarenlang samen met Aron te zien was in ‘Verschoten & Zoon’ en zeer hecht met hem werd. In een emotionele brief in ‘Dag Allemaal’, die we integraal publiceren,

Lees meer »