Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden van seksfilmpje met minderjarig ex-liefje

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarige ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje.

 

Meer krantenkoppen in België

Het gemeenterapport van Gistel: Oud zwembad week voor modern vrijetijdscentrum

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je stad zal leiden. Maar hoe heeft het huidige stadsbestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Gistel: Oud zwembad week

Lees meer »

Niet langer gebruikte bushaltes van De Lijn op Rameplein onthard

Het Rameplein is een klein maar fijn groen plekje rijker. De bushaltes van De Lijn, die niet langer in gebruik zijn, werden onthard en ruimden plaats enkele nieuwe bankjes, een paar bomen, een wadi en zelfs een bruggetje.
The post Niet langer gebruikte bushaltes van De Lijn op Rameplein onthard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie arresteert vermoedelijke Chinese spionne

De Duitse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt voor China te spioneren. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De Chinese Yaqi X werkte voor een logistiek bedrijf dat ook diensten leverde op de luchthaven Leipzig/Halle en zou zo belangrijke informatie over vluchten, vrachtladingen en passagiers op de luchthaven hebben doorgespeeld aan iemand die voor de Chinese geheime

Lees meer »

Van Laken tot in Leuven: onze reporter in het spoor van de paus

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Boze “Nemo” geeft zeemeermin kopstoten in de hoop dat ze weggaat

Doherty Medes, een professionele zeemeermin, heeft dinsdag duidelijk gevoeld dat ze niet welkom was onderwater in Batangas, de Filipijnen. Toen ze aan het zwemmen was, kreeg ze meermaals een kopstoot van een clownvis. “Eerst bleef hij op een afstand, maar van zodra hij zag dat ik dichterbij kwam, werd hij kwaad”, aldus Doherty. Clownvissen staan erom bekend dat ze hun

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

Erg weinig aanvragen voor publieke laadpalen in Limburg: “Meer ruimte om wagen thuis op te laden”

In de provincie Limburg zijn er sinds 2022 slechts 330 publieke laadpalen voor elektrische wagens aangevraagd, terwijl er in totaal 4.360 aanvragen werden ingediend in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Sinds 2022 kan je zo’n publieke laadpaal aanvragen in het kader van het ‘Paal volgt Wagen’-initiatief. Limburg is de provincie met de minste

Lees meer »

Twee agenten arbeidsongeschikt na vechtpartij in Kortrijk

In de uitgaansbuurt van Kortrijk zijn vrijdagnacht 2 agenten gewond geraakt tijdens een interventie. Ze kwamen tussen in een vechtpartij, maar kregen zelf slaag. Daardoor zijn ze enkele dagen arbeidsongeschikt. De betrokkene werd opgepakt. Ook in Roeselare waren er dit weekend controleacties, daar werd onder meer een winkel gesloten.

Lees meer »