Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”

Jill Malfait is een gekend gezicht in de Kortrijkse horeca. Ze werkte eerder in de recent gesloten koffie- en foodbar Malmo aan de Diksmuidekaai en als flexi in Brunchbar Kortrijk in de Voorstraat. “Ik was al lang aan het uitkijken naar een juist pand voor mijn eigen zaak. Eerder deed ik al een bod op Ode’s en Tarterie, maar ik greep er iedere keer naast. In januari kreeg ik dan via de Instagrampagina van Malmo een berichtje van Anna-Maria Partl van Courgette of we geïnteresseerden kenden om haar zaak over te nemen. Diezelfde week ben ik nog gaan kijken. Ik voelde meteen een klik, maar heb er toch nog even moeten over nadenken. Ik had de zoektocht eigenlijk beetje opgegeven na verschillende keren het deksel op de neus te krijgen. Samen met mijn vriend Mike Tack (33) dachten we om dan misschien toch aan kinderen te beginnen gezien onze leeftijd, maar ik ga alsnog voor mijn eigen zaak.”

Jill is het concept van Anna-Maria genegen, met enkele aanpassingen. “Den Bokaal blijft staan voor lekkere, gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal! Maar zal niet langer enkel vegan zijn. Een bokaal die bijvoorbeeld zeker op de kaart komt, is de Aziatische kipsalade. Ikzelf eet geen vlees, maar vind deze wel leuk om te maken. Met het simpel bokaalconcept kan je heel breed gaan. Je hebt de gewone bokalen met een vijftal slaatjes die om het seizoen veranderen, maar ook bokalen met instant noedels waar je slechts warm water aan moet toevoegen. Ook komt er tweewekelijks een vegetarische en niet-vegetarische suggestie. Daarnaast voorzie ik ook ontbijtbokalen met bijvoorbeeld yoghurt, granola en fruit – ik ga al vanaf 7.30 uur open – en dessertbokalen zoals chocomousse of pudding.”

De bedoeling van Den Bokaal is om zoveel mogelijk met take away te werken. “Ik wil alles alleen kunnen doen en niet à la minute moeten koken. Bij opening zit de frigo vol en op is op. Ik wil geen overschotten. Mensen zijn zeker welkom om hun bokaal ter plaatse op te eten, maar de focus ligt eerder op een bargevoel met koffies, fruitsap, homemade limonade en ice tea.”

The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »