Ismail Kadare (88), de schrijver die jaren kat-en-muis speelde met een dictator

15:52 De Albanese schrijver Ismail Kadare is maandag overleden in Tirana. Hij werd 88 jaar. Heel zijn leven speelde hij een gevaarlijk kat-en-muisspel met de Albanese dictator Hoxha en zijn regime. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »