“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies gevoel”, sprak het slachtoffer.

“Oh! Wat is dit?!” Een jongedame uit het Ieperse schrok zich op 21 juli 2022 rot toen ze naar het openbaar toilet aan het strand van de Fairybankhelling in Oostduinkerke ging. Het was snikheet die dag en de vrouw had weinig om het lijf. Toen ze op het toilet ging zetten en naar boven keek, zag ze daar een GSM op de bakstenen muur liggen die de toiletten van elkaar scheidt. De voyeur verliet zelf snel zijn toiletcabine en zette het op een lopen, maar kon door omstaanders tegengehouden worden. De politie kwam ter plaatse.

Vies gevoel

De jongedame krijgt nu van de rechter een schadevergoeding van 1.000 euro. “Het is gewoon een vies gevoel”, sprak ze. “Zeker omdat je niet weet welke beelden hij heeft gemaakt en wat hij daarmee ging doen.” Dat beaamde ook het parket. “Op zijn smartphone werden meerdere beelden gevonden van dames tijdens hun toiletbezoek in Koksijde en Nieuwpoort, in die week van 21 juli 2022. Niet alle beelden zijn even duidelijk, maar sommige zijn wél scherp: dames werden zowel onder de toiletdeur als boven gefilmd. Hij heeft een totaal gebrek voor de privacy van die vrouwen, welke ongeloofwaardige uitleg hij er ook aan geeft.”

Week diarree

De uitleg van S.T. was op zijn minst erg bijzonder. “Die man had de hele week last van chronische buikloop en moest daarom frequent naar een toilet snellen”, sprak zijn advocaat. “Omdat hij gehaast was, de toiletten veelal vies waren én hij smetvrees had legde hij zijn GSM op het muurtje bovenaan om zijn handen vrij te hebben. Daarbij heeft hij onbewust gefilmd. We willen ook opmerken de beelden vaak wazig zijn of er duidelijk ongecontroleerd gefilmd. We vragen de vrijspraak.”

De rechter veegde dat van tafel. “Ik zie op de beelden duidelijk hoe hij bewust filmt en de telefoon zelf beweegt. Hij heeft die dus in zijn handen en zijn toestel ligt duidelijk niet stil.” De man kreeg weliswaar met de gunst van de opschorting een milde straf, maar is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt. (JH)

The post “Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »