Hikikomori: Zuid-Koreaanse ouders sluiten zich op als kluizenaars om hun kinderen die hetzelfde doen beter te begrijpen

‘Hikikomori’ worden ze al sinds de jaren 90 van vorige eeuw in Japan genoemd, jongeren die zich minstens een half jaar totaal van de wereld afsluiten. Ook in Zuid-Korea komt het fenomeen vaak voor. Ze zetten daar nu programma’s op voor ouders, die zelf even kluizenaar worden om zo hun kroost beter te begrijpen. 

Meer krantenkoppen in België

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans weg met waterkanon, Beerschot-bussen vertrekken

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de

Lees meer »

Georgette (80) en Frans (82) zijn al 60 jaar een gelukkig paar in Roeselare

Georgette Lefere (80) en Frans Debaere (82) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in Roeselare. Stefaan Van Coillie, schepen van Burgerzaken, kwam langs met gelukwensen, bloemen en waardebonnen van de stad. Het diamanten koppel trouwde in Staden op 21 augustus 1964.
The post Georgette (80) en Frans (82) zijn al 60 jaar een gelukkig paar in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

Liften UGC-bioscoop in Turnhout al bijna half jaar buiten dienst, zalen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

In Turnhout zijn de liften in de UGC-bioscoop al bijna een half jaar buiten gebruik. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de bioscoopketen bevestigt het nieuws. Alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping, waardoor de cinema niet meer toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “We proberen mensen vooraf zo goed mogelijk te informeren, zodat we ze niet ter plekke moeten teleurstellen”,

Lees meer »

Maggie Smith (89), het icoon dat aandacht schuwde: “‘Harry Potter’ is mijn pensioenfonds, maar acteren zou ik dat niet noemen”

“Een icoon? Ik? Ach, tegenwoordig noemen ze iederéén een icoon.” Zelfs met twee Oscars en vier Emmy’s in de kast bleef Maggie Smith, die op 89-jarige leeftijd overleed, steeds de nuchterheid zelve. Ze schuwde de aandacht, haatte alles wat naar glitter & glamour rook en verfoeide haar stijgende populariteit, met dank aan rollen in de ‘Harry Potter’-films en ‘Downton Abbey’.

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »