Hardnekkige dief al vierde keer voor rechter voor stelen sigaretten in Colruyt

Een 42-jarige man uit Jabbeke moest zich al voor de vierde keer in een jaar tijd verantwoorden bij de strafrechter na het stelen van sloffen sigaretten in de Colruyt. Deze keer staat ook zijn vriendin terecht. R.K. steelt de sigaretten telkens om ze door te verkopen in nachtwinkels, om zijn torenhoge schulden af te betalen. “Maar nu wil ik er écht mee stoppen”, sprak R.K. voor de zoveelste keer.

De 42-jarige man zat intussen al meerdere celstraffen uit voor een waslijst aan feiten en staat nu al voor de vierde keer in een jaar tijd voor een strafrechter voor dezelfde feiten: het stelen van sloffen sigaretten in de Colruyt. Eind december vorig jaar kreeg hij er zelfs nog twaalf maanden effectief voor. Nadat hij vrij kwam, kon R.K. het echter opnieuw niet laten. “In de Colruyt van Koksijde stal hij samen met zijn vriendin J.V. elk een farde sigaretten”, sprak de procureur. “En zowel op 11 als 12 april stalen ze in de Colruyt van Nieuwpoort nog elk een farde. Ondanks de beelden herkent de man zichzelf niet, maar omdat hij al veel eerder gelijkaardige diefstallen pleegde geeft hij wel toe dat het wel hij zal geweest zijn.”

Schulden

Beiden riskeren één jaar effectieve celstraf en 1.200 euro boete. R.K. pleegt de feiten telkens met dezelfde reden: hij heeft 50.000 euro schulden en wil de sigaretten doorverkopen in nachtwinkels voor extra leefgeld. “Ik had nochtans einde straf gedaan en wou mijn leven terug op de rails zetten”, sprak de man. “Samen met mijn vriendin, die net werk heeft gevonden, zou ik heel graag voorwaarden naleven zodat ik niet terug naar de cel moet.” Vonnis op 17 juli. (JH)

The post Hardnekkige dief al vierde keer voor rechter voor stelen sigaretten in Colruyt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »