Gewezen voorzitter van foto- en diaclub Picamera Etienne Vandenweghe (93) is overleden

In het woonzorgcentrum Huize Zonnelied in Ieper is Etienne Vandenweghe (93) overleden. Hij behoorde tot de stichters van de foto- en diaclub Picamera Ieper en nam er in 2012 omwille van zijn leeftijd afscheid als voorzitter.

Etienne Vandenweghe was de man die de fotografie in Ieper en ver daarbuiten, steeds weer in de belangstelling bracht. Picamera was jarenlang gehuisvest in het oud-gemeentehuis van Zillebeke, tot het te koop kwam. De club verhuisde naar een pand in de d’Hondtstraat in Ieper.

Op de proclamatie en galaprojectie van het 75ste Internationaal Salon De Gulden Sporen werd afscheid genomen van voorzitter Etienne Vandenweghe. Picamera is een club die wereldfaam heeft verworven in de wereld van de amateurfotografie. “Dankzij Etienne Vandenweghe kwamen bekende fotografen uit alle werelddelen naar Ieper om kennis te maken met de organisatoren van de internationale fotosalons Euro-Picamera en de Gulden Sporen”, aldus voorzitter Caroline Duhayon.

Gouden Palm

Etienne was de weduwnaar van Ivonne Duc, ze overleed in 2014. Hij werd geboren in Lauwe op 18 juli 1930 en was de vader van zes kinderen: Geert, Stefaan, Johan, Marianne zaliger, Kris en Jos.

Omwille van zijn staat van verdiensten werd Etienne bekroond in de Kroonorde met de Gouden Palm.

De uitvaart ging door in de aula van Hoeve Wielewaal in Hollebeke.

The post Gewezen voorzitter van foto- en diaclub Picamera Etienne Vandenweghe (93) is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »