Elke dag sluiten drie restaurants de deuren: ‘We zien nog steeds de schoonheid van het metier’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kampioenschap van Vlaanderen BMX voor het eerst in Oostende

Zondag 6 oktober vormt het BMX-parcours in sportpark De Schorre het decor voor het kampioenschap van Vlaanderen. Cycling Vlaanderen staat er samen met de plaatselijke Ostend BMX Club in voor de organisatie. “Sinds een viertal jaar is het onze doelstelling competitief BMX aan de Noordzee te brengen. We zijn ondertussen naar zo’n honderd leden gegroeid.”
The post Kampioenschap van

Lees meer »

Rector Luc Sels (KU Leuven) zal paus aanspreken over het standpunt van de Kerk over vrouwen en holebi’s: “Strookt op geen enkele manier met onze waarden”

Rector Luc Sels zal tijdens zijn toespraak voor de paus vrijdag duidelijk maken dat de KU Leuven het standpunt van de Kerk over vrouwen en holebi’s niet steunt. Dat zegt hij in De Afspraak. Hij begrijpt ook de verontwaardiging bij mensen die vinden dat de KU Leuven de paus nooit had mogen uitnodigen. "We zitten na ‘Godvergeten’ met een vertrouwensbreuk

Lees meer »

SCT Menen trekt naar Hollebeke: “Haalbare kaart”

Vorige speeldag stond met SV Moorsele B-SCT Menen een burenduel op het voetbalmenu. Sporting klaarde de klus met 0-2 en heeft na drie wedstrijden nog steeds het maximum. Komende zaterdag maakt Menen de verplaatsing naar Hollebeke, een haalbare kaart. “Tenminste, als we niet naast onze schoenen gaan lopen”, waarschuwt Bas Vanderbrugge.
The post SCT Menen trekt naar Hollebeke: “Haalbare

Lees meer »

Na drama in Kinrooi: de schrijnende cijfers van vrouwenmoord in ons land doorgelicht. “85 vrouwen lopen rond met stalkingalarm”

Het drama in Kinrooi is dit jaar wellicht het veertiende geval van femicide — een moord op een vrouw, omdat ze een vrouw is — in ons land. Het slachtoffer is 42-jarige moeder Sabine H., die al een tijdlang werd gestalkt door haar inmiddels opgepakte ex-vriend. In welke relaties komt partnergeweld het meeste voor? Hoe vaak worden mannen slachtoffer? En

Lees meer »