Dochter Luisa en Isabelle maken boeketten van stoffen kunstbloemen: “Je ziet geen verschil”

Onder de naam Atelier Broel verkopen Isabelle Vancompernolle (60) en dochter Luisa Van Rooy (26) sinds eind mei kleurrijke boeketten, gemaakt van stoffen kunstbloemen. “We speelden al langer met het idee. Een mooi boeket verwelkt al na tien dagen. Totaal niet duurzaam en het kost ook wat geld. Zo kwamen we op het concept van kunstbloemen.”

“Ik heb iets met bloemen”, zegt Isabelle. “Naast mijn job als kinesist, volgde ik een 15-tal jaar geleden een opleiding tot florist. Tijdens mijn verlof ging ik vaak helpen in een bloemenwinkel. Sindsdien maakte ik af en toe boeketjes en ging ik geleidelijk aan over naar kunstbloemen.” Als kind had Luisa al door dat Isabelle een talent voor bloemschikken had. “Het zit bij mama echt in de vingers. Als mensen bij haar thuiskomen, zijn ze steeds helemaal onder de indruk van het boeket. Ik wou dat ook kunnen en begon ook mijn bloemen te verzamelen.”

“Het zit bij mama echt in de vingers. Als mensen bij haar thuiskomen, zijn ze steeds helemaal onder de indruk van het boeket”

Na veel positieve reacties, volgde Luisa verschillende start-up workshops die een concreet idee omzetten tot een commercieel plan en een goed uitgewerkt concept. “Na de opleiding had ik een kant en klaar businessplan, dus dacht ik: laat ons dit ineens doen.”

Samen met haar mama kan je per seizoen een voorgemaakt boeket bestellen in vier maten: mini, midi, maxi, ultra maxi, of een boeket op maat. De prijsklasse varieert van 74,95 tot 244,95 euro. “We bieden kwaliteit binnen het kunstbloemensegment, maar proberen het betaalbaar te houden. Ons concept is dat je amper kan zien dat het kunstbloemen zijn, bij slechte kwaliteit val je direct door de mand”, vertelt Isabelle. “We vinden er alles leuk aan en mama vooral het creatieve luik”, glimlacht Luisa. “Ja, als ik bloemen ga kiezen, voel ik me precies een kindje in een snoepwinkel. Mijn dochter moet me soms tegenhouden (lacht).”

Atelier Broel volgt de trends en wil binnenkort ook verschillende collecties per seizoen aanbieden zodat mensen kunnen kiezen tussen verschillende kleurenpaletten, net als vazen. “Het enige minpunt dat wij zien, is de geur van verse bloemen, maar daar is een oplossing voor: bloemenparfum. Daarmee willen we ook ons aanbod uitbreiden.”

Meer informatie en bestellen op www.atelierbroel.com.

The post Dochter Luisa en Isabelle maken boeketten van stoffen kunstbloemen: “Je ziet geen verschil” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »