CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.

Op plaats 2 staat schepen van Cultuur en Vlaams parlementslid Loes Vandromme (45). Verder staat op plaats 3 schepen van Sport en Toerisme Klaas Verbeke (44), op 4 Els Parmentier (44, Reningelst), 5 Jeroen Verdonck (38), huidig voorzitter van de gemeenteraad en campagneleider uit Abele, 6 Jolien Derck (30, winnaar De Mol in 2021), 7 Ewoud Notebaert (27), 8 Karel Vandenbroucke (34), 9 Jelle Hamerlinck (27), 10 Robbe Saint Germain (23), 11 Rube Plancke (25), 12 Leonie Douchy (20, Krombeke), 13 Dennis Logie (41), 14 Iris Spenninck (47), 15 Joerie Declercq (40), 16 Hannelore Knockaert (48), 17 Regine Debyser (58, Watou), 18 Chantal Vanelstlande (55), 19 Narcise Fierens (56, Roesbrugge), 20 Chantal Vanzieleghem (55), 21 Jozef Delalleau (64, Watou), 22 Katrien Vlaeminck (64), 23 Johan Pil (60, Reningelst), 24 Myriam Maes (58, Watou) en tot slot op plaats 25 schepen van Financiën Ben Desmyter (41, Krombeke).

Ervaring

“Wij bieden een mix aan leeftijden, beroepen, stad en deelgemeenten, maar steunend op een groot pak ervaring. We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden in Poperinge”, zegt voorzitter Jozef Delalleau.

De gemiddelde leeftijd bedraagt 41 jaar. Slechts drie van de huidige mandatarissen staan niet meer op de lijst: schepen Kris Notebaert, Isabel Lebbe en Marc Devos. “Onze speerpunten zijn het verder uitwerken van de masterplannen voor het Vroonhof, de sportzone, het dorpenplan, de stationsomgeving, toerisme en het Hoppemuseum, nieuwe fietspaden en het onderhoud van de landelijke wegen”, zegt burgemeester Christof Dejaegher, die als Provincieraadsvoorzitter daar de tweede plaats krijgt.

The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »