Brussel zet zich schrap voor Hongaars EU-voorzitterschap onder leiding van ‘dwarsligger’ Orban

Hongarije neemt onder bezorgde blikken uit Brussel en de andere Europese hoofdsteden het voorzitterschap van de EU-landen over van huidig voorzitter België. De Hongaarse premier Viktor Orbán geldt als provocateur en dwarsligger, en zijn regering krijgt nu zes maanden lang een spilpositie in Brussel. 

Meer krantenkoppen in België

Ontmoeting tussen Trump en Zelensky: Amerikaanse ex-president wil zich engageren om “oorlog op te lossen”

In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky enkele topontmoetingen met Amerikaanse politici. Vandaag ontmoette hij Amerikaans ex-president Donald Trump. Die laatste heeft gezegd dat hij zich wil engageren om “de oorlog op te lossen”. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Wingene: Keizerspark blijkt zorgenkind, maar nu eerst fusie afronden

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar Wingene zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Wingene: Keizerspark blijkt zorgenkind, maar

Lees meer »

KIJK. Johnny Depp bezoekt kinderziekenhuis als Jack Sparrow en grapt over gebit: “Mijn schip verkocht voor nieuwe tanden”

Jack Sparrow van ‘Pirates of the Caribbean’ is terug, of toch even in het universitair ziekenhuis Donostia in de Spaanse stad San Sebastián. Johnny Depp (61) ging er langs bij patiëntjes op de afdelingen Pediatrie en Oncologie. Hij dolde er met de kinderen en maakte mopjes, zoals over zijn nieuw gebit. “Ik heb mijn schip verkocht zodat ik nieuwe tanden

Lees meer »

De nieuwe Vlaamse ministers zijn nog niet aan de nieuwe patatjes

Voilà, we hebben een nieuwe Vlaamse regering. 113 dagen na de verkiezing van 9 juni kunnen straks de nieuwe Vlaamse excellenties de eed afleggen in het Vlaamse parlement. Een nieuwe Vlaamse regering die met minister-president Matthias Diependaele en vier andere ministerposten erg N-VA kleurt. De twee andere regeringspartijen CD&V en Vooruit krijgen elk twee ministerposten. De namen zijn ondertussen genoegzaam

Lees meer »

Israël claimt dood Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bij bombardementen op Libanon

Israël heeft vannacht verscheidene doelen in Libanon aangevallen. Volgens het Israëlische leger zou Libanon ook raketten hebben teruggevuurd. Intussen is nog altijd niet duidelijk of de leider van de Libanese militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, omgekomen is bij een Israëlisch bombardement op een zuidelijk buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet of niet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Slovaakse minister noemt beslissing in zaak Chovanec “schandalig”

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Juraj Blanar noemt de beslissing van de Belgische rechtbank in de zaak rond de dood van de Slowaak Jozef Chovanec “schandalig”. Dat schrijven Slovaakse media nadat in het onderzoek naar de dood van de Slovaak in een politiecel in ons land alle 31 verdachten buiten vervolging zijn gesteld.

Lees meer »

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »

16-jarige uit Diest in gesloten instelling geplaatst na vechtpartij aan school in Herk-de-Stad, tweede dader onder strikte voorwaarden vrij

Er zijn twee verdachten opgepakt voor de zware vechtpartij van maandag aan een school in Herk-de-Stad. Een 15-jarige jongen en zijn 14-jarige vriendin kregen er rake klappen. Het incident is ook gefilmd en de beelden circuleren op sociale media. Een van de daders is een 16-jarige uit Diest. Hij werd dinsdag door een Brusselse jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

Lees meer »