Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.

Veel tijd om te recupereren van deze finaleavond kregen Bert en Hanne echter niet, aangezien zondagmorgen hun eerste officiële verplichting op de agenda stond: de sleuteltjesworp. “Eigenlijk nam ik deel aan deze wedstrijd voor het plezier,” vertelt Hanne. “Toen we vrijdagavond onze eerste proef aflegden, wonnen we deze tot onze verbazing, ondanks de hevige tegenstand die we ondervonden bij het touwtrekken. Ook op zaterdagavond liepen de proeven voor mij verbazingwekkend goed. Als goed doel had ik gekozen voor de organisatie van het Sint-Pietersfestival.”

Finaleavond

Voor Hanne was het meteen haar eerste deelname aan de verkiezing van Poorter en Poorteres. Hanne Simoens woont samen met haar man Tom Matton in de Hulstsestraat en is moeder van vier kinderen. In het dagelijks leven is Hanne zorgkundige in het woonzorgcentrum in Deerlijk. Haar vrije tijd gaat echter op aan het rondrijden van haar kinderen naar hun hobby’s.

Ook Bert Deroo, die deelnam voor het straatfeest van de Parkwijk/Lijstergalm, is dolgelukkig dat hij Poorter geworden is. “Aan de verkiezing van Poorter en Poorteres hou ik naast het winnaarslint tevens een leuke en gezellige avond over, waarbij zowel familie, vrienden als buren mij kwamen aanmoedigen,” vertelt Bert. “Als ik eerlijk mag zijn, mik je als deelnemer altijd op de overwinning. Op vrijdagavond kwamen mijn vrienden van MVC De Veteranen mij bijstaan bij het touwtrekken, wat ons een derde plaats opleverde. Maar ook op zaterdagavond verliep alles behoorlijk vlot, ondanks de stress die ik had bij aanvang van de finaleavond. Naarmate deze vorderde, ebde de stress weg, met een overwinning als kers op de taart.”

18de deelname

Eerder had ook al de moeder van Bert de eer om Poorteres te zijn. Bert woont samen met Liesbeth Kemp en is in het dagelijks leven gemeenteraadslid in Kuurne en werkzaam bij de firma Casier in Deerlijk. Hij heeft ook een passie voor wandelen en pokeren. Ook de dochter van Bert deed mee aan de wedstrijd. Héline Deroo, studente kleuteronderwijs en leidster bij KSA Ambroos, eindigde verdienstelijk op een derde plaats in de wedstrijd. Ronny Claerbout (71), die al voor de 18de keer deelnam aan de poorterverkiezing, liet ondertussen weten dat hij ook volgend jaar opnieuw wil meedoen aan de verkiezing.

The post Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »