Belgische gemeenten sluiten grens met Frankrijk uit vrees voor getoeter, getreiter en geweld: “Het is alsof we tegen Rusland spelen”

Wervik en Komen-Waasten hebben de grens met Frankrijk gesloten. Ze vrezen grensoverschrijdend getreiter, getoeter en geweld naar aanleiding van Frankrijk-België op het EK. “De vorige keer sneuvelden vitrines en werden auto’s in brand gestoken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt

De Ringlaan in Tielt bleef zondagnacht zowat een uur in beide richtingen voor alle verkeer plaatselijk afgesloten. Oorzaak was een verkeersongeval waarbij een Porsche Cayenne op de zij belandde. De 33-jarige automobilist uit Aalter liep lichte verwondingen op.
The post Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kompany voor de kraker tegen Leverkusen: “Bayern is altijd de favoriet”

Duel om van te smullen in de Bundesliga. Recordkampioen en leider Bayern München ontvangt zaterdagavond (18u30) uittredend kampioen en nummer twee Bayer Leverkusen. Vele ogen zijn daarbij gericht op Vincent Kompany, die na een uitstekende start met 12 op 12 voor een eerste échte krachtmeting staat. De Duitse media zitten er kort op, en ook de fans zijn enthousiast: twee

Lees meer »

Het gemeenterapport van Houthulst: Herinrichting Markt niet op tijd klaar voor verkiezingen

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Houthulst: Herinrichting Markt niet

Lees meer »

Eerst zon en later wolken vandaag, maar het blijft droog. Maandag en dinsdag onstuimig herfstweer met regen en wind

Gisteren was het een beetje van alles: dan weer mooi en zonnig, dan weer buien en wind. Vandaag/zondag wordt het rustiger: het blijft de hele dag droog, met opklaringen en (vooral) wolkenvelden. En wat brengt de komende week? Opnieuw een beetje van alles, zo blijkt. Maandag wordt ons weer beïnvloed door een depressie, en die brengt veel regen en wind.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse vrouw viert haar 118e verjaardag

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft zaterdag 118 kaarsjes mogen uitblazen. Margaret Maritz, geboren op 27 september 1906, moet daarmee de oudste persoon ter wereld zijn. Ter gelegenheid van die verjaardag was in het rusthuis waar ze verblijft, zowat 180 km ten noordoosten van Kaapstad, een klein feestje. Haar veertien kinderen waren aanwezig op dat feestje.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Koksijde: Veel gerealiseerd, maar aankoop militaire basis valt in het water

Op zondag 13 oktober mag je helpen bepalen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, en welke werden op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar flaterde? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Koksijde: Veel gerealiseerd,

Lees meer »

Thierry Ambrose wil het scoringsprobleem van KV Kortrijk oplossen: “Ik voel dat de supporters mij een warm hart toedragen”

Thierry Ambrose viel bij KV Kortrijkdebuut vorig seizoen meteen langdurig uit met gescheurde achillespees. Uiteindelijk raakte hij tijdig hersteld om zijn nieuwe club te vergezellen in het cruciale degradatieduel tegen Lommel. Zijn hattrick houdt ze in de hoogste klasse.
The post Thierry Ambrose wil het scoringsprobleem van KV Kortrijk oplossen: “Ik voel dat de supporters mij een warm hart

Lees meer »